3. veljače 1990. Moskva (Rusija) – sveopća obnova i izgradnja crkava nakon masovnog zatiranja i ubijanja u komunizmu

Foto: GettyImages

Veličanstveni Božji hram, miniran u vrijeme psihopatskog diktatora Staljina, ponovno je građen od veljače 1990. do 2000. godine prema crtežima i starim fotografijama. Sadašnje zdanje hrama Katedrale Krista Spasitelja otvoreno je 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok na Zapadu se crkve zatvaraju ili prodaju za diskoteke i restorane, Rusija doživljava nakon komunističkog terora sveopću obnovu i revitalizaciju kršćanstva.

 

Svjetska javnost još uvijek nije nimalo upoznata sa zvjerstvima komunista u Rusiji, i drugim državama bivšeg Sovjetskog Saveza (Ukrajina, Litva, Bjelorusija) koje su sa neviđenom bestijalnošću i mržnjom ubijali svećenike, monahe i kršćane. Ta tema tek treba prestati biti tabu i izaći u javnost, kao i ubijanja katolika u Španjolskoj, Meksiku, Albaniji, Hrvatskoj, Poljskoj, Njemačkoj i to sve u – naprednom i modernom 20. stoljeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, takozvano “napredno i liberalno 20. stoljeće” iznjedrilo je i režime koji su se najviše u povijesti svijeta isticali mučenjima i masovnim ubijanjima ljudi, ali jedan sustav, najkrvoločniji i naneljudskiji u povijesti svijeta je daleko prednjačio – komunizam.

Rusija zajedno sa Kinom gradi najveću Crkvu na svijetu za 37.000 ljudi

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskva – Putin želi obnoviti kršćanstvo u Rusiji koje su uništili komunisti

Danas Rusija na čelu s Vladimirom Putinom vrši i želi napraviti rekristijanizaciju ruskog društva koje je gotovo potpuno bilo iskorijenjeno u komunističkom teroru.

Dok na Zapadu crkve postaju restorani, diskoteke, hoteli ili zabavišta, u Rusiji su sagrađene stotine novih i prekrasnih crkava u kojima se ruski kršćani mole Bogu i danas slobodno dišu nakon 70 godina neviđenog terora, mržnje, progona i ubijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Moskva – obnova i izgradanja crkava je sveopća pojava

Photo: en.wikipedia.org

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katedrala Krista Spasitelja ili Katedralni saborni hram Krista Spasitelja (posvećen Kristovom rođenju) katedrala je Ruske pravoslavne Crkve, nedaleko od Moskovskog Kremlja, na lijevoj obali rijeke Moskve. Sa 105 m visine, najviša je pravoslavna crkva na svijetu. Jedan je od najpoznatijih simbola Moskve i Rusije.

Prvobitni hram podignut je u čast pobjede ruskog naroda nad Napoleonom. Na zidovima hrama bila su ispisana imena časnika ruske vojske, koji su poginuli u ratu s Napoleonovom armadom 1812. i drugih neposrednih bitaka protiv Napoleona.

 

Fotografija miniranja Katedrale Krista Spasitelja u Moskvi (1933.)

Izvor: wikipedia.hr

Hram je rađen prema projektu arhitekta Konstantina Tona. Gradili su ga istaknuti umjetnici iz cijele Rusije 44 godine. Svečano je otvoren 26. svibnja 1883. godine, a prekrasnu crkvu srušila je komunistička zločinačka diktatura 5. prosinca 1931. godine.

Na mjestu Katedrale zločinci su sagradili bazene i druge svjetovne komplekse za zabavu.

 

Komunističko svetogrđe i oskvrnuće – rijetki originalni snimci destrukcije poludjelih komunista

Hram je ponovno građen od veljače 1990. do 2000. godine prema crtežima i starim fotografijama. Sadašnje zdanje hrama otvoreno je 19. kolovoza 2000. godine.

 

Nova katedrala Svetog Spasa u Moskvi

File:Moscow - Cathedral of Christ the Saviour.jpg

Izvor: wikimedia.commons.org

U vrijeme vladavine Vladimira Putina u Rusiji je došlo do sveopće obnove gradnje crkava i revitalizacije kršćanstva, koje je bilo gotovo potpuno uništeno u komunističkom nasilju. Tako je samo u Moskvi 2018. godine sagrađeno 25 novih prekrasnih crkava, a diljem Rusije obnovljene su ili sagrađene stotine novih Božjih hramova u kojem se ruski narod ponovno može moliti Bogu, nakon što je kršćanstvo u Rusiji bilo zatirano masovnim ubijanjima, rušenjima crkava i manstira, zatvaranjem vjernika i monaha u gulage, te sveopćim državnim terorom progona bilo kakve javne prisutnosti kršćanstva u Rusiji.

 

Nove prekrasne crkve sagrađene u Moskvi u vrijeme vladavine Putina:

 

Katolička Katedrala Bezgrešnog Začeća u Moskvi:

File:Catholic Cathedral Moscow Night.jpg

Photo: wikimedia.commons.org

 

Zvijeri u ljudskom obliku – bestijalnost komunista u ubijanju kršćana u Rusiji 

Nema svireposti i zla koje sovjetski (ruski) komunisti nisu učinili prema kršćanskim pastirima i vjernicima. Čak nisu prezali javno u strašnim mukama ubijati najviše crkvene velikodostojnike u Rusiji.

Slikovni rezultat za communist murders"

Photo: en.wikipedia.org

U svibnju 1922. g. moskovski patrijarh Tihon bio je uhićen, zajedno sa svim članovima Svetoga sinoda. Trideset dvojica mitropolita i arhiepiskopa bila su strijeljana. Ali, iza službenoga naziva ‘strijeljanje’ često se skrivalo zvjersko ubijanje.

Kijevski mitropolit Vladimir bio je unakažen, kastriran, strijeljan i gol bačen na porugu javnosti da gleda mrtvog i obnaženog.

Mitropolit Peterburga Venijamin, koji je morao zamijeniti patrijarha u slučaju njegove smrti, bio je pretvoren polijevanjem ledenom vodom u ledeni stup, a zatim javno udavljen.

Tobolski episkop Germogen, koji je svojedobno dobrovoljno otputovao s Carem u izgnanstvo, bio je živ privezan na kotač parobroda na Nevi i raskomadan lopaticama.

Permski arhiepiskop Andronik, poznat u prošlosti kao misionar u Japanu, bio je živ zakopan u zemlju do smrti.

Černigivski arhiepiskop Vasilij bio je raspet na križu i spaljen.

 

Masovna ubojstva u Rusiji tijekom 1930-ih

Photo: en.wikipedia.org

“Treba upravo sada, tako naučiti ovu publiku da joj nekoliko desetljeća unaprijed neće pasti na pamet suprotstaviti se”, rekao je tada vođa ruskih, ali i svih komunista svijeta, Vladimir Ilič Lenjin o ovim javnim ubijanjima.

Crkve su bile opljačkane, kako je naredio Lenjin, nemilosrdnom odlučnošću i u najkraćem roku. Ruski kršćani, a osobito žene, starci i djeca, koje su tijelima branile ulaz komunističkim barbarima u crkve bili su živi ubijani ili zapaljeni u crkvama. Radi se o stotinama tisuća ubijenih ljudi samo u prvom naletu strašnog zla.

Ovaj progon kršćana još je pojačan poslije Lenjinove smrti u vrijeme zloglasnog diktatora Staljina, a nakon njegove smrti nastavio ga je Hruščov i drugi sve do raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Po ruskom primjeru u 20. stoljeću razne ljevičarske i komunističke skupine provele su brutalne zločine i masovna ubojstva nad kršćanskim svećenstvom i vjernicima diljem cijelog svijeta: Španjolska, Meksiko, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Poljska, Albanija, Kina, Sjeverna Koreja i drugi.

Radi se o desetinama tisuća ubijenih svećenika i časnih sestara, te milijunima kršćana diljem svijeta u svim komunističkim režimima bez iznimke.

Komunisti su najveće zvijeri u svjetskoj povijesti i njihova destrukcija nadilazi i najmračniju ljudsku mašti. A vrijedno je napomenuti da su vijesti, fotografije i izvješća vrlo teško izlazila tijekom svih 70 godina najbestijalnijeg i najbrutalnijeg državnog terora u povijesti svijeta – komunizma.

 

Potresno svjedočanstvo o mučenjima kršćana u komunističkoj Rusiji – rezanje jezika, mučenja užarenim željezom, batinjanja do smrti, logori za kršćana…

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.