3. veljače 1990. Moskva (Rusija) – sveopća obnova i izgradnja crkava nakon masovnog zatiranja i ubijanja u komunizmu

Foto: GettyImages

Veličanstveni Božji hram, miniran u vrijeme psihopatskog diktatora Staljina, ponovno je građen od veljače 1990. do 2000. godine prema crtežima i starim fotografijama. Sadašnje zdanje hrama Katedrale Krista Spasitelja otvoreno je 2000. godine.

Dok na Zapadu se crkve zatvaraju ili prodaju za diskoteke i restorane, Rusija doživljava nakon komunističkog terora sveopću obnovu i revitalizaciju kršćanstva.

 

Svjetska javnost još uvijek nije nimalo upoznata sa zvjerstvima komunista u Rusiji, i drugim državama bivšeg Sovjetskog Saveza (Ukrajina, Litva, Bjelorusija) koje su sa neviđenom bestijalnošću i mržnjom ubijali svećenike, monahe i kršćane. Ta tema tek treba prestati biti tabu i izaći u javnost, kao i ubijanja katolika u Španjolskoj, Meksiku, Albaniji, Hrvatskoj, Poljskoj, Njemačkoj i to sve u – naprednom i modernom 20. stoljeću.

Da, takozvano “napredno i liberalno 20. stoljeće” iznjedrilo je i režime koji su se najviše u povijesti svijeta isticali mučenjima i masovnim ubijanjima ljudi, ali jedan sustav, najkrvoločniji i naneljudskiji u povijesti svijeta je daleko prednjačio – komunizam.

Rusija zajedno sa Kinom gradi najveću Crkvu na svijetu za 37.000 ljudi

 

Moskva – Putin želi obnoviti kršćanstvo u Rusiji koje su uništili komunisti

Danas Rusija na čelu s Vladimirom Putinom vrši i želi napraviti rekristijanizaciju ruskog društva koje je gotovo potpuno bilo iskorijenjeno u komunističkom teroru.

Dok na Zapadu crkve postaju restorani, diskoteke, hoteli ili zabavišta, u Rusiji su sagrađene stotine novih i prekrasnih crkava u kojima se ruski kršćani mole Bogu i danas slobodno dišu nakon 70 godina neviđenog terora, mržnje, progona i ubijanja.

 

Moskva – obnova i izgradanja crkava je sveopća pojava

Photo: en.wikipedia.org

Katedrala Krista Spasitelja ili Katedralni saborni hram Krista Spasitelja (posvećen Kristovom rođenju) katedrala je Ruske pravoslavne Crkve, nedaleko od Moskovskog Kremlja, na lijevoj obali rijeke Moskve. Sa 105 m visine, najviša je pravoslavna crkva na svijetu. Jedan je od najpoznatijih simbola Moskve i Rusije.

Prvobitni hram podignut je u čast pobjede ruskog naroda nad Napoleonom. Na zidovima hrama bila su ispisana imena časnika ruske vojske, koji su poginuli u ratu s Napoleonovom armadom 1812. i drugih neposrednih bitaka protiv Napoleona.

 

Fotografija miniranja Katedrale Krista Spasitelja u Moskvi (1933.)

Izvor: wikipedia.hr

Hram je rađen prema projektu arhitekta Konstantina Tona. Gradili su ga istaknuti umjetnici iz cijele Rusije 44 godine. Svečano je otvoren 26. svibnja 1883. godine, a prekrasnu crkvu srušila je komunistička zločinačka diktatura 5. prosinca 1931. godine.

Na mjestu Katedrale zločinci su sagradili bazene i druge svjetovne komplekse za zabavu.

 

Komunističko svetogrđe i oskvrnuće – rijetki originalni snimci destrukcije poludjelih komunista

Hram je ponovno građen od veljače 1990. do 2000. godine prema crtežima i starim fotografijama. Sadašnje zdanje hrama otvoreno je 19. kolovoza 2000. godine.

 

Nova katedrala Svetog Spasa u Moskvi

File:Moscow - Cathedral of Christ the Saviour.jpg

Izvor: wikimedia.commons.org

U vrijeme vladavine Vladimira Putina u Rusiji je došlo do sveopće obnove gradnje crkava i revitalizacije kršćanstva, koje je bilo gotovo potpuno uništeno u komunističkom nasilju. Tako je samo u Moskvi 2018. godine sagrađeno 25 novih prekrasnih crkava, a diljem Rusije obnovljene su ili sagrađene stotine novih Božjih hramova u kojem se ruski narod ponovno može moliti Bogu, nakon što je kršćanstvo u Rusiji bilo zatirano masovnim ubijanjima, rušenjima crkava i manstira, zatvaranjem vjernika i monaha u gulage, te sveopćim državnim terorom progona bilo kakve javne prisutnosti kršćanstva u Rusiji.

 

Nove prekrasne crkve sagrađene u Moskvi u vrijeme vladavine Putina:

 

Katolička Katedrala Bezgrešnog Začeća u Moskvi:

File:Catholic Cathedral Moscow Night.jpg

Photo: wikimedia.commons.org

 

Zvijeri u ljudskom obliku – bestijalnost komunista u ubijanju kršćana u Rusiji 

Nema svireposti i zla koje sovjetski (ruski) komunisti nisu učinili prema kršćanskim pastirima i vjernicima. Čak nisu prezali javno u strašnim mukama ubijati najviše crkvene velikodostojnike u Rusiji.

Slikovni rezultat za communist murders"

Photo: en.wikipedia.org

U svibnju 1922. g. moskovski patrijarh Tihon bio je uhićen, zajedno sa svim članovima Svetoga sinoda. Trideset dvojica mitropolita i arhiepiskopa bila su strijeljana. Ali, iza službenoga naziva ‘strijeljanje’ često se skrivalo zvjersko ubijanje.

Kijevski mitropolit Vladimir bio je unakažen, kastriran, strijeljan i gol bačen na porugu javnosti da gleda mrtvog i obnaženog.

Mitropolit Peterburga Venijamin, koji je morao zamijeniti patrijarha u slučaju njegove smrti, bio je pretvoren polijevanjem ledenom vodom u ledeni stup, a zatim javno udavljen.

Tobolski episkop Germogen, koji je svojedobno dobrovoljno otputovao s Carem u izgnanstvo, bio je živ privezan na kotač parobroda na Nevi i raskomadan lopaticama.

Permski arhiepiskop Andronik, poznat u prošlosti kao misionar u Japanu, bio je živ zakopan u zemlju do smrti.

Černigivski arhiepiskop Vasilij bio je raspet na križu i spaljen.

 

Masovna ubojstva u Rusiji tijekom 1930-ih

Photo: en.wikipedia.org

“Treba upravo sada, tako naučiti ovu publiku da joj nekoliko desetljeća unaprijed neće pasti na pamet suprotstaviti se”, rekao je tada vođa ruskih, ali i svih komunista svijeta, Vladimir Ilič Lenjin o ovim javnim ubijanjima.

Crkve su bile opljačkane, kako je naredio Lenjin, nemilosrdnom odlučnošću i u najkraćem roku. Ruski kršćani, a osobito žene, starci i djeca, koje su tijelima branile ulaz komunističkim barbarima u crkve bili su živi ubijani ili zapaljeni u crkvama. Radi se o stotinama tisuća ubijenih ljudi samo u prvom naletu strašnog zla.

Ovaj progon kršćana još je pojačan poslije Lenjinove smrti u vrijeme zloglasnog diktatora Staljina, a nakon njegove smrti nastavio ga je Hruščov i drugi sve do raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Po ruskom primjeru u 20. stoljeću razne ljevičarske i komunističke skupine provele su brutalne zločine i masovna ubojstva nad kršćanskim svećenstvom i vjernicima diljem cijelog svijeta: Španjolska, Meksiko, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Poljska, Albanija, Kina, Sjeverna Koreja i drugi.

Radi se o desetinama tisuća ubijenih svećenika i časnih sestara, te milijunima kršćana diljem svijeta u svim komunističkim režimima bez iznimke.

Komunisti su najveće zvijeri u svjetskoj povijesti i njihova destrukcija nadilazi i najmračniju ljudsku mašti. A vrijedno je napomenuti da su vijesti, fotografije i izvješća vrlo teško izlazila tijekom svih 70 godina najbestijalnijeg i najbrutalnijeg državnog terora u povijesti svijeta – komunizma.

 

Potresno svjedočanstvo o mučenjima kršćana u komunističkoj Rusiji – rezanje jezika, mučenja užarenim željezom, batinjanja do smrti, logori za kršćana…

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr