30. srpnja 1733. Prva masonska loža u Americi – je li na ulazak SAD-a u Prvi i Drugi svjetski rat utjecala i masonerija?

Foto: Thinkstock

Zanimljivo je da je iz tog dijela Amerike gdje je osnovana prva masonska loža, krenuo i američki Rat za nezavisnost (slavna “Bostonska čajanka”).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnji dan 30. srpnja 1733. ustrojena je prva masonska velika loža na čitavom američkom kontinentu. Dogodilo se to u Bostonu, u to vrijeme jednom od najvećih i najvažnijih gradova u Sjevernoj Americi. Važno je napomenuti da su Boston i Massachusetts bili intelektualna središta nove američke nacije, osobito na sveučilištu Harvard.

Zanimlljivo je da je iz tog dijela Amerike krenuo je i američki Rat za nezavisnost (slavna “Bostonska čajanka”).

Ta Velika loža postoji još i danas i trenutno je treća najstarija na svijetu (iza Velikih loža Engleske i Irske). Zove se Velika loža Massachusettsa, po američkoj koloniji čiji je Boston bio glavni grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vrlo su uvjerljive tvrdnje da je ulazak SAD u Prvi i Drugi svjetski rat vezan uz utjecaj američke masonerije, kao što je, prethodno, francusko-englesko povezivanje kroz Antantu djelo masona: kralja Edwarda VII. i francuskog ministra vanjskih poslova Delcassea”, tvrdi Zoran D. Nenezić, piše vecernji.hr

Zoran Nenezić nije bilo tko, već prvi veliki majstor obnovljene masonske velike lože Jugoslavije. Zoran Nenezić je bivši pravobranitelj samoupravljanja u Jugoslaviji, vjerski analitičar i autor knjige “Masoni u Jugoslaviji”.

“Većina veleposlanika SAD-a poslije Drugog svjetskog rata u ključnim zemljama saveznicama pripadala je slobodnim zidarima. U tome je najkarakterističnija Italija. Iako su masoneriju u Italiju unijeli Englezi, utjecaj francuskog slobodnog zidarstva bio je presudan za njezin daljnji razvoj. Talijansko ujedinjenje, okrunjeno rušenjem papinske države, izvršeno je pod vodstvom talijanskih slobodnih zidara, među njima i samog ujedinitelja Giuseppea Garibaldija, a utjecaju masonerije pripisuje se i odluka ulaska u Prvi svjetski rat”, tvrdi Nenezić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Maksimiljan Kolbe i njegov susret s masonima u Rimu

O negativnom stavu masonerije prema Katoličkoj crkvi, možda najpoznatije je pisao veliki svetac i mučenik iz Auschwitza sveti Maksimilijan Kolbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimilijan Kolbe, susreo se s masonima prije više 100 godina na Trgu sv. Petra u Rimu, središtu kršćanstva, i to kao mladić kojemu su tada bile jedva 23 godine. On se u svojim Spisima referira na spomenuti događaj riječima: „U godinama koje su prethodile ratu u Rimu, središtu kršćanstva, vršljala je sve bezobzirnije masonska mafija, koju su pape iznova osuđivali. Nije se skanjivala ni vješanja zastava po ulicama grada za vrijeme proslava u čast Girodana Bruna, ni crnog barjaka s likom Mihaela Arkanđela pod nogama Lucifera, a još manje razvijanja masonskih stjegova ispod vatikanskih prozora. Jedna nesavjesna ruka  nije osjećala strahotu dok je pisala: ‘Sotona će upravljati Vatikanom, a papa će mu služiti u odijelu švicarske garde’ i druge slične stvari. Neke duše, koje su bile udaljene od Boga, našle su se u žalosnom stanju. Takva smrtna mržnja prema Kristovoj Crkvi i prema njegovu zamjeniku na zemlji nije bila samo hir zavedenih pojedinaca nego sustavno djelovanje, koje je posljedica masonskog načela: ‘Srušiti svaku religiju, a ponajviše onu katoličku’“.

Zato je postojanje Kolbeove Vojske Bezgrešne nastalo kao reakcija na masonske manifestacije u Rimu 1917. godine koje je Kolbe vidio svojim očima.

Veliki međunarodni znanstveni simpozij „Vojska Bezgrešne i masonerija“ održan je u Zagrebu 2017. godine, o čemu možete pročitati ovdje: Vojska Bezgrešne i masonerija

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Masoni – od antiklerikalizma do kristofobije

S tog simpozija izdvajamo predavanje koje je održao admiral Davor Domazet Lošo, vojni strateg i admiral u mirovini. Predavač je posvijestio kako je glavna zadaća masonerije borba protiv kršćanstva, poglavito katoličanstva, a osobito protiv Rimskoga pape: „Njihova zadaća je kako vladati svijetom i uspostaviti jedinstvenu svjetsku vladu ili neki novi svjetski poredak. Taj plan traje već gotovo tristo godina.

Prvo što su trebali uništiti bilo je vertikalni ustroj, a to su kraljevstva i carstva. Počelo je s Francuskom revolucijom, nastavljeno je s revolucijom 1848. , pa Prvim svjetskim ratom, Oktobarska revolucija, Drugim svjetskim ratom i sve ideologije iredentizam, fašizam i nacizam komunizam i danas militantni liberalizam su njihova ideologija nastala u njihovim ‘tajnim radionicama’“, rekao je admiral Domazet.

“Dakle, da bi promijenili svijet, prvo morate uništiti kraljevstva. Potom kad im je trebao nacionalizam, stvorili su ga, pa se došlo do suverenih država koje treba potpuno razoriti, i uspostaviti ono što zovu multikulturalnost u kojoj u biti nema ništa od kulture i morala. Cilj je ljudima ispirati mozgove što je moguće s glupljim televizijskim programima, s antikulturom, te na neki način stvarati čovjeka, ne sliku Božju, jer je čovjek slika Božja ne fizički, nego u duši da to ne bude kako bi oni mogli vladati njime. Stoga, moć je ili ‘svemoć’ njihova glavna pokretačko. Naravno, oni sami sebe smatraju tajnim. Nisam to ja rekao, to oni sami kažu. Zašto nešto mora biti tajno? Tko je u tami? Zna se: sotona. Zato u masoneriji ima puno okultnosti i puno sotonizma, a on se najviše očitovao u revolucijama gdje su se glave skidale giljotinama ili su ljudi umirali u gulazima, odnosno kaj sv. Maksimilijan Kolbe u bunkeru gladi u Auschwitzu. Zato on osniva Vojsku Bezgrešne da molitvom preobrati masone, rekao je Domazet Lošo, te dodao, kako je danas „s nekada antiklerikalizma došlo do kristofobije”.

“Rješenje postoji: sv. Ivan Pavao II. je to izrekao riječima ‘otvorite vrata Kristu’. Ne može se bez identiteta vjere. Kako bi postojali Židovi da nemaju svoju vjeru? Kako mi kršćani možemo postojati, ako nemamo svoju vjeru? Dakle: otvorimo vrata Kristu”, zaključio je Domazet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.