4. kolovoza 2018. Bačka Palanka – izljevi mržnje Aleksandra Vučića, Milorada Dodika i patrijarha Ireneja uz prisutnost Milorada Pupovca

foto FAH

Danas Srbija i Srbi imaju obraza invertirati povijest i mijenjati naglavačke ono što se događalo i događa, te žrtvu ponovno pretvarati u mučitelja po dobrom starom srpskom obrascu iz Srba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

U govoru 4. kolovoza 2018. koji je održao srpski predsjednik Aleksandar Vučić, dok je Milorad Pupovac kao čelnik SDSS-a i koalicijski partner vlade Andreja Plenkovića, bez prigovora slušao njegove riječi, neovisna je Hrvatska uspoređena s nacističkom Njemačkom, a hrvatsko vodstvo iz 1990-ih s Adolfom Hitlerom.

Slikovni rezultat za pupovac vučić irenej bačka palanka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Photo: hkv.hr

Predsjednik Srbije se oborio zastrašujućim riječima na hrvatski narod, Hrvatsku vojsku i vojnu operaciju Oluja koja je hrvatskom narodu donijela slobodu od zločinačkih četnika i srpske okupacije. I to upravo on, Aleksandar Vučić deklarirani četnik i zaljubljenik u tu zločinačku ideologiju, on koji je kao zastupnik četničkog vojvode i ratnog zločinca par excellance, mrzitelja i zločinca Vojislava Šešelja pohodio okupirane i etnički očišćene dijelove Hrvatske i urlikao o „svetoj srpskoj zemlji“.

Sramotni Vučić je, zajedno s Miloradom Dodikom i patrijarhom Irenejem, bljuvao je u Bačkoj Palanci laži i uvrede na računa hrvatskog naroda kao na pokretnoj traci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A taj hrvatski narod je od strane te iste Srbije i njenih vojnika, paravojnika, četnika i lokalnih terorista iz redova Srba iz Hrvatske godinama bio ubijan, mučen, odvođen u logore, silovan, popljačkan, a crkve porušene, sela spaljena, gradovi bombardirani, djeca ubijana…

I sada Srbi i Srbija imaju obraza invertirati ono što se događalo i dogodilo, te žrtvu ponovno pretvarati u mučitelja po dobrom starom srpskom obrascu iz Srba!

Nevjerojatni izljevi mržnje redali su se iz usta govornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ocjenu da su Srbi stradali kao “narod šiban mržnjom” (Hrvata op.), Vučić je rekao da se “zločini ne mogu zaboraviti jer je svaki zločin vječan”. “Ti koji slave trebaju znati – kad ubiješ nekog danas ubio si ga i sutra, a kad prognaš nekog danas prognao si i njegovo jučer”, istaknuo je Vučić, ocijenivši da “nema okvira u koji se taj zaborav može smjestiti”.

Naveo je da se mržnja koja je nastala u prošlosti nastavila i u vrijeme “Oluje”, a ocijenio je “tragičnim” da te mržnje ima i danas. “Motiv je važan isto kao zločin jer mržnja ne poznaje vrijeme. Hitler je htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba”, rekao je predsjednik Srbije, dodavši kako “ne zna što je najveći zločin ako to nije zločin počinjen u ime krvi, nacije i vjere”. On je rekao da nitko za zločine nije “ni iz pristojnosti kažnjen”, i govoreći u trećem licu, rekao kako “neće da priznaju ni Jasenovac ni njegove žrtve, niti da su ubili stotine tisuća Srba”.

“Nacisti su 4. kolovoza 1944. godine, provalili u sigurno skrovište židovske djevojčice Ane Frank i odveli je u logor, da umre. Oni koji su, na isti taj dan, 4. kolovoza 1995. godine provalili u Krajinu, ubili više od dvije tisuće ljudi i 250.000 prognali, samo su ponovili istu stvar. Isti zločin protiv nekoga tko je različit, ima drukčije ime, porijeklo i nekog svog Boga”, nastavio je bljuvati mržnju predsjednik Vučić u društvu cijele političke, društvene i crkvene kreme, ali i Milorada Pupovca.

S Vučićem iznenađenja nije moglo biti, no što je u Bačkoj Palanci radio Milorad Pupovac? Ima li i tu prostora za iznenađenje? Zapravo i nema. Gdje mu je mjesto, pokazao mu je Vučić usred Hrvatske kada je tko zna koliko puta javno odaslao nekoliko vrlo jasnih poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govor mržnje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Nije Vučić bio sam, četničkom huškanju pridružili su se i drugi srbijanski velikodostojnici, a mi izdvajamo govor mržnje prvog čovjeka Republike Srpske Milorada Dodika:

Formirali su logor za djecu, jedini u svijetu, u kojem su srpska djeca stradala ili prekrštena. Davno sam naučio da je upravo Jasenovac i taj pogrom bio tadašnja politika NDH i ne vidim razliku u onome što je bio razlog hrvatskoj državi 1995. godine, kada je Tuđman rekao prvo potjerajte stanovništvo, a onda će vojska otići za njima. Etničko čišćenje protiv čega je bio čitav svijet omogućeno je upravo uz asistenciju tog zapadnog svijeta, velike i moćne mašinerije NATO koji je osposobio hrvatsku vojsku”, rekao je Milorad Dodik.

Govor mržnje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika (na 06:32 vidi se Pupovac koji stoji odmah do Vučića i patrijarha Ireneja)

 

Govor mržnje čovjeka koji bi trebao graditi mir – patrijarha Ireneja

Patrijarh Irenej napao je govorom mržnje cijeli hrvatski narod, ali i cijelu Katoličku crkvu u Hrvata, Nevjerojatan govor za jednu crkvenu osobu, a osobito za provg čovjeka neke crkve, koji je rekao i ovo:

“Danas, posle dva desetljeća pitamo se što je taj narod (hrvatski op.) rukovodilo i motiviralo da dignu svoju ruku na braću svoju, na braću koji su dijelili podneblje i ovu blagoslovljenu zemlju dugi niz godina? Kakva ih je sila na to motivirala i da li je imalo neke sile druge koja je mogla da to zadrži i onemogući? Imala je. To je bila institucija Crkve (katoličke op.) koja je jedino mogla da zaustavi taj ponor, to zlo koje je iznenadilo ne samo naš narod, nego čitav narod svijeta, pogotovo kršćanske narode. I ako ima netko tko je zatajio, i netko tko je mogao da to zlo zaustavi, to je bila Crkva. (…) Crkva koja je pozvana da širi ljubav, narod koji čita evanđelje, narod koji se moli Bogu i istome Spasitelju, zaboravio je kome pripada i stavio se u jednu sasvim drugu stranu koja ne može nikada i ničim biti opravdana. Strašna tragedija, ta mržnja koja je počela u prošlosti nastavila se i u vrijeme takozvane Oluje, i što je tragično, ona je prisutna i danas.”

Govor mržnje prvog čovjeka SPC-a patrijarha Ireneja

 

Ovo sve je mirno slušao Milorad Pupovac, saborski zastupnik i koalicijski partner HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.