Adventski sajam za najpotrebnije u župi Križ

Tijekom druge i treće nedjelje Došašća u župi Križ održavao se adventski sajam kojeg je organizirao župni Caritas, s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju namirnica najugroženijim obiteljima u Župi. No, pripreme su započele puno ranije – izradom stolnih i zidnih adventskih vjenčića, te 250 ručno ukrašenih kuglica u decupages tehnici, pod vodstvom gđe. Martine Gorčan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akciji se pridružila Općina Križ financijskim prilogom od 5.000 kn i bogatom donacijom hrane i higijenskih potrepština, Dječji vrtić Križ, Mjesni odbor Novoselec (s 2.000kn), te brojni župljani osobnim prilozima u hrani i novcu. Vrijedne ruke župljanki pripremile su 150 kutija domaćih kolača, zimnice, domaćih likera, meda i raznih delicija, koje su brzo našle put do župljana, koji su ih mogli kupiti po pristupačnim cijenama, prije nedjeljnih sv. Misa u 9 i 11 sati. Da bi radost bila uzajamna, članovi Caritasa za sve župljane pripremili su kuhano vino i žesticu.

Nakon Nedjelje Caritasa pristupilo se kupnji namirnica od kojih je načinjeno više od 40 obilatih paketa za najpotrebitije obitelji, prilagođenih broju i uzrastu članova. Tako su najmlađi obradovani i prigodnim igračkama. Djelatnici Caritasa pakete su im donijeli kućama i unijeli radost Božića i u one domove koji ju zbog teške materijalne situacije ne bi doživjeli. Prema riječima župnika Bože Pinjuha, to je jedini put da svaki vjernik zadovoljan i punog srca pristupi i svom blagdanskom stolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.