Arhitektura totalitarnih režima XX. stoljeća – simpozij koji intrigira

Međunarodni simpozij na temu urbanizma i arhitekture realizirane u razdoblju totalitarnih režima XX. stoljeća održati će se dana 3. ožujka 2017. u 10 sati u Labinu.

Simpozij organiziraju Grad Labin, Međunarodna udruga ATRIUM i Udruženje hrvatskih arhitekata.

Popratni sadržaj međunarodnog simpozija su arhitektonske izložbe s tri različite, ali ujedno i povezane tematike čije će se otvaranje održati 2. ožujka u 18,00 sati u Gradskoj knjižnici Labin i to: “Cesare Valle”, “ATRIUM and Restoration of Modern Architecture” i “Projekt KOVA”, te fotografska izložba Luce Massarija, Sandra Lendlera i Aleksandre Đorđić.

Partneri su iz 11 različitih zemalja (Italije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Slovačke, Rumunjske, Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Grčke), a zajednička im je želja da se fokusiraju na arhitektonsko nasljeđe različitih totalitarnih režima koji su u kulturnom i povijesnom smislu obilježili dvadeseto stoljeće u njihovoj sredini.

U simpoziju će biti obuhvaćeni elementi svih totalitarnih sustava 20 stoljeća, a to znači fašizma, nacionalsocijalizma i komunizma.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dai-sai.hr