Biskup Šaško primio delegaciju Kaldejske Katoličke crkve

Pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Ivan Šaško primio je u ponedjeljak 1. lipnja 2015. godine delegaciju Kaldejske Katoličke crkve na čelu s mons. Saleemom  Shammoonom Yaldom, koji ovih dana boravi sa svojim suradnicima u Hrvatskoj na poziv Hrvatskog državnog arhiva te su sudjelovali na Međunarodnoj arhivističkoj konferenciji: „Stanje i perspektive arhivske glagoljske baštine” u Rijeci i Pazinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susretu su, uz biskupa Yaldoa prisustvovali gosti iz Iraka: ravnatelj Akademije za humane znanosti u Bagdadu i član Vijeća za međunarodni dijalog pri Vatikanu o. dr. Jaje Ameer, tajnik Kaldejske katoličke patrijaršije u Bagdadu vlč. Tomas Sulaiman Bahnam, tajnik Vijeća za međunarodni dijalog pri Vatikanu o. Ghassan Dawood Mansoor i s. Hanna Afreem Ibraheem te  predsjednik Europskog udruženja crkvenih arhiva mons. Geatano Zito i veleposlanik Republike Hrvatske u Iraku Nj. E. Jerko Vukas, kao i njihovi domaćini – ravnateljica Hrvatskog državnog arhiva dr. Vlatka Lemić i zamjenik ravnateljice Hrvatskog državnog arhiva Zlatko Draganović. Uz biskupa Šaška, susretu je prisustvovao moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Nedjeljko Pintarić.

Nakon što je biskup Šaško pozdravio goste iz Iraka, ravnateljica Hrvatskog državnog arhiva dr. Lemić pojasnila je dosadašnje zajedničke projekte koje su ostvarili s gostima iz Iraka.

Zahvaljujući na primanju i pozdravnim riječima pomoćni kaldejski katolički biskup mons. Saleem Shamoon Yaldo  progovorio je o životu, stanju i položaju kršćana u Iraku te o poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću. Razgovor se najviše zadržao na pitanjima dijaloga s muslimanima, kao i na kulturološkim pitanjima suradnje u području školstva i odgoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.