Caritas Sisačke biskupije osigurao više od četiri milijuna kuna za najpotrebitije

Foto: Sisačka biskupija

Caritas Sisačke biskupije potpisao je ovih dana Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Caritasovi paketi radosti II.“ i započeo s njegovom realizacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financiran u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. godine iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), ukupna mu vrijednost 4.158.921,78 kuna, a od čega je 85% sredstva EU, a 15% sredstva proračuna RH.

Cilj projekta, koji će se provoditi do listopada 2021. godine, je doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području Sisačke biskupije pružanjem nefinancijske pomoći podjelom paketa hrane, higijenskih potrepština i kućanskog tekstila, te omogućiti bolje socijalno uključivanje najpotrebitijih osoba.

Projektne aktivnosti provode se na području Sisačke biskupije koja obuhvaća Sisačko-moslavačku te dio Zagrebačke i Karlovačke županije. Riječ je o geografski velikom području s disperziranim stanovništvom te je upravo iz tog razloga predviđena distribucija paketa kroz distributivne centre, njih ukupno 11, raspoređenih po župama Biskupije, što omogućuje brz i jednostavan put do krajnjih korisnika. U projekt su uključena 34 župna Caritasa sa ukupno 219 aktivnih volontera koji kroz godine humanitarnog volonterskog rada imaju dostatno znanje i kapacitet za provedbu projekta ovakvog opsega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskupijski Caritas ovim će projektom sljedećih godinu dana pružiti pomoć u hrani, higijenskih potrepština i kućanskog tekstila za ukupno 2423 korisnika. Ukupno će biti podijeljeno 9092 paketa hrane, 4846 paketa higijenskih potrepština i 2423 paketa kućanskog tekstila za najpotrebitije korisnike.

Projekt uključuje i pružanje popratnih mjera za krajnje korisnike, u smislu održavanja interaktivnih radionica na temu adekvatne pripreme obroka i ekonomičnog korištenja namirnica te osnovama financijske pismenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.