Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomaže ukrajinski narod: Pomoći možete i vi!

Foto: Caritas zagrebačke nadbiskupije, Fotomontaža: Narod.hr

Kao i uvijek kada je potrebno, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i u situaciji stradanja ukrajinskog naroda spremno iskazuje blizinu i pomoć onima koji su u nevolji i potrebi. Zagrebački Caritas poziva da se uključite u humanitarnu akciju »I SITNO JE BITNO –POMOĆ IZBJEGLICAMA IZ UKRAJINE« koja je započela 11. ožujka 2022. godine. U okviru ove humanitarne akcije prikupljat će više vrsta pomoći iz nekoliko izvora. Donacije hrane i higijenskih potrepština prikupljat će se u župnim Caritasima na području Zagrebačke nadbiskupije te na Caritasovim lokacijama u Zagrebu: Babonićeva 121, Crnojezerska 20, Avenija Dubrava 220 te u Caritasovu skladištu Ribička 4, Rakitje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

U poslovnicama Hrvatske poštanske banke, Hrvatske pošte i FINE, a naknadno i na drugim lokacijama, bit će postavljene Caritasove kasice za prikupljanje novčane pomoći – sitnog novca, koji uskoro prestaje biti u opticaju ulaskom Hrvatske u eurozonu, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Pomoći možete i vi

Uz prikupljanje donacija – kovanica, pomoć je moguće uplatiti i putem mobilnog bankarstva, jednostavnim skeniranjem 2D barkoda – donacija od 9.99 kuna ili u iznosu po vašem odabiru te uplatom na račun: Zagrebačka banka: IBAN: HR74 2360 0001 5030 1413 5, Poziv na broj 05500, za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC: ZABAHR2X. Prikupljena pomoć, sukladno potrebama, distribuirati će se dalje prema izbjeglicama.

Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

»Dok primamo brojne upite kako pomoći? te bilježimo one koji se dobrovoljno stavljaju na raspolaganje za prikupljanje pomoći, komunikaciju na ukrajinskom jeziku, psihosocijalnu pomoć izbjeglicama i dr., pripremamo se i za prihvat majki i djece u neke od Caritasovih objekata. Svaka naša i najmanja pomoć je bitna i potrebna. Stoga pozivamo sve koji mogu da se uključe u ovu humanitarnu akciju te svojim, makar i sitnim doprinosom, olakšaju patnje stradalog ukrajinskog naroda«, ističe s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za tisak, koju je CZN organizirao 11. ožujka, povodom početka akcije, medijima i svima koji će se u akciju uključiti, obratila se putem platforme zoom hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić koja je podržala akciju I SITNO JE BITNO te naglasila da je svaka pa i mala pomoć bitna, a u ovoj situaciji još i hitna.

Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.