Čestitka kardinala Bozanića novoimenovanom apostolskom nunciju u Hrvatskoj

Zagreb, 03.06.2019. - Hrvatsko katoličko sveučilište proslavlo je svoj dan Akademskim činom, na kojemu se uvodno obratio Josip Bozanić, nadbiskup i metropolit zagrebački i Veliki kancelar HKS-a te rektor Željko Tanjić. Na fotografiji Josip Bozanić. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u ponedjeljak 22. srpnja 2019. godine čestitku novoimenovanom apostolskom nunciju u Republici Hrvatskoj mons. Giorgiju Lingui.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitku kardinala Bozanića prenosimo u cijelosti.

„Preuzvišeni Gospodine,
s radošću sam primio vijest o Vašem imenovanju za Apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj. Primite moje iskrene i tople čestitke.
Zahvalan sam Papi Franji što Vas je imenovao Predstavnikom Svetog Oca u našoj Zemlji.
Naša je povijest obilježena posebnim vezama zajedništva sa Svetom Stolicom te Vas stoga očekujemo širokog srca.
Već od sada, Preuzvišeni Gospodine, Vašu odgovornu i dragocjenu crkvenu službu u Hrvatskoj povjeravam Bogu Ocu i Kristu njegovom Jedinorođenom Sinu, Uskrslom i Živom među nama.
Preuzvišeni, na Vas i na Vaše novo poslanje zazivam obilje darova Duha Svetoga i zagovor Blažene Djevice Marije.
Radujem se skorom susretu i prilici da Vas i osobno pozdravim u Zagrebu, te koristim prigodu da Vam izrazim osjećaje posebnog poštovanja.
Odani u Gospodinu“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.