CitizenGO poziva: ‘Potpišite peticiju – Netflix svetogrdnim filmom grubo vrijeđa kršćane’

Foto: Snimka zaslona, Netflix; fotomontaža: Narod.hr

Brazilska skupina ‘Porta dos Fondos’ (što se prevodi kao “Stražnja vrata”) producirala je film pod nazivom “Prvo Kristovo iskušenje” koji prikazuje Isusa Krista u homoseksualnim vezama, učenike kao razuzdane i pijanice a Djevicu Mariju kao preljubnicu koja ima seksualne odnose s Bogom Ocem, upozorava CitizenGo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netflix, najpopularniji svjetski video streaming servis otkupio je ovaj film i predstavio ga kao “božićni film za sve gledatelje”.

CitizenGo poziva na potpisivanje peticije protiv prikazivanja ovog filma, a njihovu poruku prenosimo u cijelosti:

“Film “Prvo Kristovo iskušenje” je zloupotreba i instrumentalizacija filmske umjetnosti u svrhu provokacije, vrijeđanja, omalovažavanja i mržnje koja se želi upakirati u umjetničku slobodu i satiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film svojim sadržajem drsko i nepristojno vrijeđa i omalovažava moralne osjećaje kršćana i svih ljudi dobre volje koji slave Božić, zemaljski rođendan Sina Božjega i želi ih posramiti izrugujući ono što je kršćanima sveto…

Međutim kad je u pitanju kršćanstvo na kojem je izgrađena kultura u kojoj živimo i koja je utemeljila i formulirala neotuđiva ljudska prava koje ima svaka osoba, u toj zapadnoj kulturi kršćanski simboli se bezočno profaniraju i obeščašćuju.

Ovakva “zabavna” serija ima jedan siguran učinak a to je manja osjetljivost na napade i teške progone koje kršćani danas doživljavaju širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netfilxova odluka o kupnji i prikazivanju ove serije je uistinu žalosna. Njom se odlučio svjesno ismijati sve ljude koji slave Božić – kršćanski blagdan. U ovo božićno vrijeme, ljubavi i zajedništva brutalno je napao sve vjernike kršćane, potičući njihovo getoiziranje i stvaranje ozračja netrpeljivosti između osoba različitih vjerskih i svjetonazorskih uvjerenja.

Zato vas kao korisnike i potencijalne korisnike Netfixa pozivamo da im pošaljete poruku i upozorite ih na opasnost koju nosi ova poruka mržnje koja se skriva pod krinkom umjetničke slobode. Izrazite svoje neslaganje s ponudom ovoga filma u njihovom programu i tražite ih da prestanu vrijeđati vjeru velikog djela svojih korisnika.

Potpisujući našu peticiju šaljete e-poruku sljedećim direktorima Netflixa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reedu Hastingsu, osnivaču i direktoru Netflixa

Jeff Hensien, direktor Službe za korisnike Netflixa

Ted Sarandos, Programski direktor Netflixa

Potpišite odmah peticiju na poveznici OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.