Deseti Vukovarski filmski festival: Postali smo najbolji festival u Hrvatskoj

Foto: Facebook

Deseti Vukovarski filmski festival – Festival podunavskih zemalja, koji će se ove godine održati od 22. do 27. kolovoza, premijerno će prikazati najbolje filmove iz ovogodišnje europske i svjetske produkcije, najavio je na konferenciji za novinare u petak direktor festivala Igor Rakonić ocjenivši kako je u proteklih deset godina postojanja Vukovarski filmski festival postao bez sumnje, najboljim filmskim festivalom u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U proteklih deset godina sazrili smo i i neću pogriješiti ako kažem da smo postali najboljim festivalom u Hrvatskoj izuzev Animafesta koji je međutim puno stariji od nas”, kazao je Igor Rakonić po čijim riječima će gledatelji na ovogodišnjem Vukovarskom filmskom festivalu imati prigodu pogledati niz iznimnim filmskih ostvarenja.

Spomenuo je zlatnom palmom ovjenčan film “Ja, Daniel Blake” redatelja Kena Loacha, te novi film Woodyja Allena, ljubavnu komediju “Cafe Society”, kao canneskog laureata, film “Kapetan Fantastični” za koji je redatelj Matt Ross dobio nagradu u programu “Izvjestan pogled”.

Izdvojio je i film “Toni Erdman” Maren Ade, te pobjednika ovogodišnjih Karlovyh Vary “Ovo nije moje vrijeme” redatelja Szabolcsa Hajdua, koji će i otvoriti festival u ponedjeljak 22. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival se održava na deset lokacija u četiri grada – po prvi puta u Osijeku, te u Valpovu, Belom Manastiru i na Vučedolu, a kao novitet uveden je program “Odabrao Đelo Hadžiselimović”. Riječ je o uglavnom dokumentarnim filmovima koji će prikazivati na panoramskom brodu Bajadera u plovidbi Dunavom, najavio je Rakonić izrazivši međutim nezadovoljstvo što Vukovarski filmski festival, i pored, kako je kazao, dokazane kvalitete, još uvijek nema podršku Hrvatskog audiovizuelnog centra.

“Vukovarski filmski festival je lijepa priča koja traje već puno jedno desetljeće”, poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je pozvao građane Vukovara da posjete festivalske projekcije i uživaju u najboljim filmskim ostvarenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.