Dolce i Gabbana: Jedina obitelj je tradicionalna, protiv smo ideje da dijete odrasta s dva gay ‘roditelja’

Domenico Dolce i Stefano Gabbana, osnivači istoimenog brenda i modne kuće, istaknuli su da su protiv istospolnih brakova, pojma gay obitelj i surogatstva u jednom od najčitanijih talijanskih tjednika – Panorama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za obitelj i tradiciju

Ovaj par milijardera, koji su u prošlosti bili u vezi, u razgovoru za časopis Panorama izjavili su: “Jedina obitelj je tradicionalna obitelj. Bez kemije i iznajmljivanja maternice. Život ima svoj prirodni tijek i postoje stvari koje se ne mogu mijenjati. ”

Istaknuli su i da “rađanje mora biti čin ljubavi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Djecu kemije zovem sintetičkom djecom. Iznajmljena maternica, sjeme izabrano iz kataloga…”, rekao je Dolce.

“Obitelj nije hir, u njoj se osjeća nadnaravni osjećaj pripadnosti”, dodao je Gabbana.

Protiv gay “brakova” i odgajanja djece u takvim zajednicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoreno su govorili o gay zajednici. U 2013., kada ih je LondonTelegraph pitao ako su ikada razmišljali o ulasku u brak, Gabbana je rekao: “Što? Nikada!” Dolce je na to dodao: “Ja sam praktični katolik”.

Gabbana je za Daily Mail 2006. rekao: “Protiv sam ideje da dijete odgajaju dva gay roditelja”.

Homoseksualne udruge u Italiji i svijetu pozali su na bojkotiranje proizvoda Dolce i Gabbana, jer su se u javnosti suprostavili pokušaju redefiniranja braka i zalaganja za posvajanje djece od homoseksualnih parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu jedini gay muškarci protiv gay “brakova”

Nije neobično za gay muškarce u Europi da su protiv gay “braka”. Grupa homoseksualaca u Francuskoj, koji sebe nazivaju Les Hommen, sudjelovali su u protestu kojim su htjeli pokazati značaj tradicionalnog braka. Upali su na French Open, goli do pojasa, sa sloganima za brak koji su bili napisani na njihovim prsima. Gay Star News je naveo da je to bio “najveći homoerotski anti-gay prosvjed ikad.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.