Dr. sc. Bartulica 5. siječnja drži predavanje o tumačenju kršćanske kulture prema Christopheru Dawsonu

Stjepo Bartulica
Zagreb, 05.07.2020. - Domovinski pokret doèekuje rezultate parlamentarnih izbora u hotelu International. Na fotografiji Stjepo Bartulica. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Cafe galerija Institut (Metalčeva 3, Zagreb) će u srijedu 5. siječnja u 19:00 sati održati 11. po redu akademska večer gdje će gostovati saborski zastupnika dr. sc. Stjepo Bartulica, gdje će održati predavanje na temu “Tumačenje kršćanske kulture prema Cristpheru Dawsonu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stjepo Bartulica doktor je političke filozofije na Katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Rođen je u američkom gradu St. Joseph 1970. godine. Godine 1992. diplomirao je politologiju na američkom sveučilištu University of Missouri. Iste godine preselio se u Hrvatsku, a 2005. godine magistrirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Doktorirao je filozofiju 2011. godine na Papinskom univerzitetu Gregorijana u Rimu.

S gostima Instituta razgovarat će o tumačenju kršćanske kulture prema Christopheru Dawsonu (kako neki kažu “najvećem katoličkom povjesničaru dvadesetog stoljeća koji govori engleski jezik”), što je ujedno tema njegova doktorata.

Cafe galerija Institut nije “klasičan kafić”, već je realizacija ideje koja se rodila među članovima udruge Obnova još 2014. godine, a zamišljena je kao mjesto okupljanja mladih ljudi željnih „dodatnih sadržaja“ koje im ne nude klasični kafići u kojima provode većinu slobodnog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnova je neprofitna organizacija civilnoga društva, a višak prihoda ostvaren kroz poslovanje cafe galerije Institut (sva sredstva koja ostanu kao razlika prihoda i rashoda nužnih za operativno poslovanje) u cijelosti će biti uložen za financiranje projekata od šire društvene koristi, donacije u dobrotvorne svrhe i inicijative koje doprinose razvoju kulture i umjetnosti”, stoji u najavi predavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.