Drvar: Krizma i prva pričest u župi sv. Josipa uz veći broj župljana i rodbine

Župa Drvar
Foto: Župa Drvar

U župi sv. Josipa u Drvaru ove je godine podijeljen sakrament potvrde i prve pričesti, izvijestila je Župa Drvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je 29. svibnja banjolučki biskup mons. Franjo Komarica krizmao četvero mladih župljana Drvara, a potom je 19. lipnja u župi održano i slavlje prve pričesti.

Prvopričesničko slavlje održano je uz veći broj župljana i rodbine koji su došli ponajviše iz Republike Hrvatske, nakon ublažavanja epidemiološkoh mjera. Sv. misu predvodio je drvarski župnik don Davor Klečina uz koncelebraciju don Ante Vidovića, livanjskog svećenika u diplomatskoj službi Svete Stolice u Sudanu, koji je održao i prigodnu propovijed. Na proslavi krizme i prve pričesti liturgijsko slavlje pjevanjem i sviranjem animirale su djevojke iz VIS „Sv. Ana“ iz Livna. Ove je godine prvoj pričesti pristupilo sedmoro djece župe Drvar.

Krizmanici i prvopričesnici pripremali su se primanje svetih sakramenata kroz školsku i župnu katehezu. Zajedno s djecom drugih uzrasta, oni u župi imaju redovita tjedna ili povremena okupljanja na vjeronauku, molitvenim susretima, ministrantskim susretima, probama zbora, kreativnim radionicama, te hodočašćima, izletima i kampovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikend uoči krizme, djeca su imala cjelodnevna druženja s animatorima zajednice mladih „Nanovo rođeni“ iz zagrebačke župe Botinec koji su im preko molitve, kateheze i igre još više približili Boga, Crkvu i vjeru.

Kao nagradu za aktivno sudjelovanje u životu župe, djeca iz Drvara će sudjelovati na ljetnom kampu u Segetu Donjem kod Trogira koji će se održati od 28. lipnja do 2. srpnja u organizaciji karizmatske zajednice mladih „Nanovo rođeni“ na kojem će biti 100-njak djece iz Hrvatske i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.