Film ‘Neplanirano’, potresna priča bivše ravnateljice klinike za pobačaje, puni kina u Poljskoj: ‘Morate ga pogledati’

Foto; snimka zaslona

Američki biografski film „Neplanirano“, snimljen prema istoimenoj autobiografiji autorice Abby Johnson puni kino dvorane u Poljskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film govori o životu nekadašnje ravnateljice klinike za pobačaje, a danas zagovornice prava na život, Abby Johnson.

U Poljskoj ga se prikazuje od 1. studenog, a gledatelji ga opisuju kao „potresan“ i „emotivan“ film koji će svakoga potaknuti na razmišljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neplanirano” je od 1.-3.11. pogledalo 49 581 ljudi, a nalazi se na petom mjestu najgledanijih filmova u navedenom razdoblju. Ispred njega su: Joker, Corpus Christi, Gospodarica zla 2 i Obitelj Addams. Film je započeo s projekcijama na blagdan Svih svetih, a sada poljski mediji izvještavaju o prepunim dvoranama u više od 170 kina.

Film “Neplanirano” se prikazuje u svim kinima dva najveća kinoprikazivača u Poljskoj: Cinema city, koji je u vlasništvu Cineworld Group, drugog najvećeg lanca kinoprikazivača na svijetu, i Multikino, u vlasništvu Vue Entertainment, koji je u 2018. kupio njemački Cinestar, stariji sestrinski kinoprikazivač hrvatskog Cinestara.

Dojmovi o filmu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvene mreže prepune su dojmova o filmu, a među onima koji ih dijele su i poljski političari i javne ličnosti, prenosi bitno.net.

“Upravo sam se vratio s filma. Ne čudim se da je sva ljevica na svijetu ustala protiv njega i pljuje ga. Film jasno pokazuje što je abortus i kakve posljedice ima. Spominju se i imena sponzora klinika za abortus (primjerice George Soros). Bit ću kratak… Taj film morate pogledati“, napisao je Adam Andruszkiewicz, parlamentarni zastupnik s liste Prava i pravde (PiS).

Maciej Bodasiński, jedan od distributera filma, izjavio je kako film na kvalitetan način progovara o važnoj temi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ovaj film ne traumatizira ljude. Napravljen je da ozdravlja, a ne da uništava. Slika je važan čimbenik u raspravi o abortusu, u kojoj treba govoriti s puno milosrđa i pozvati ljude na ozdravljenje“, rekao je Poljak i dodao kako premijera na blagdan Svih svetih nije bila slučajna.

„Željeli smo podsjetiti da su djeca ubijena u abortusu također ljudi koji su imali prigodu živjeti ovdje na zemlji; željeli smo oživjeti sjećanje na njih“, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.