(FOTO) Hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu od svetišta sv. Josipa u Karlovcu do Huma: ‘Pridružite se i Vi’

Foto: Marijanski zavjet

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće – Marijanski zavjet za domovinu krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. “Pridružite se i vi hodu na nekoj od navedenih lokacija”, poručuju iz Marijanskog zavjeta za domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku pročitajte kuda su hodali proteklih dana. Medijski pokrovitelj je Narod.hr.

Od Nacionalnog svetišta sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske do Generalskog stola

Nakon posjeta rodnih mjesta hrvatskih kardinala, hodočasnici su odmorište pronašli kod zaštitnika Hrvatske sv.Josipa. Novi hodočasnićki dan započeo je svetom misom u svetištu sv.Josipa u Karlovcu u 7 sati koju je predvodio duhovnik p.Mislav Skelin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu je hodočasnike dočekao g.Željko Glavić s obitelji koja se također pridružila hodu prema Generalskom Stolu.

6. srpanj Priključna ruta Pakrac – Udbina

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu hodočastili su od Generalskog stola do Ogulina.Osim glavne rute, započela je i priključna ruta Pakrac – Udbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa od 12 hodočasnika u pratnji duhovnika Zdravka Jelušića hrabro je prehodala prvu dionicu priključne rute Pakrac – Poljana. U 22,5 km vidjeli smo dušu lokalnog stanovništva koja nas je oduševila. Pri tome ističemo gradonačelnika Lipika Vinka Kasanu, župnika vlč. Jozu Zorića, mjesni odbor Poljana, lokalnu policiju i posebno spontano iznenađenje Moto klub Johannites. Hvala svima i vidimo se sutra u Kutini!

6. srpanj Istarska priključna ruta:Pula-Rijeka

Istarska priključna ruta krenula je 6.7.2019.okupljanjem hodočasnika ispred katedrale Marijina Uznesenja u Puli.Nakon svete mise, koju je predvodio p. Tomislav Rukavina, krenulo je 18 hodočasnika iz Pule prema Rijeci. Od Jurišića i Rovinja pridružila su se još četiri žene. Prvog dana među nama su bili dva svećenika i časna sestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Istra dobar domaćin pobrinuli su se iz zajednice štovatelj Božjeg Milosrđa i zajednice Radnici Milosrdnog Isusa koji su hodočasnicima pripremili okrjepu.Župa sv. Ivana Krstitelja Pula također nas je dočekala s okrijepom, Župa Svetvičent, nakon večere pružili su i konak. Prvi dan priključne rute završio je punih trbuha.

Generalski Stol – Ogulin

Hodočasnički dan započelo je svetom misom kao i obično. Na put dug 27 km krenuo je 21 hodočasnik, preko Tounja i Oštarija do Ogulin. Oko 14 sati stiglo se u svetište Gospe od čudesa u Oštarija a, koje je ujedno i biskupijsko Marijansko svetište Gospičko-senjske nadbiskupije. Stigavši na odredište dana, u Ogulin s gradonačelnikom Daliborom položili smo svijeće na spomenik branitelja grada Ogulin.

Započela je i ruta iz Italije koja je od svetišta Monte Grisa iznad Trsta stigla u Predloku u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. srpanj – Međunarodna priključna ruta: Od talijanskog nacionalnog Marijanskog svetišta Monte Grisa (Trst, Italija) do Rijeke

Međunarodna priključna ruta je krenula iz svetišta Monte Grisa u Italiji prema Rijeci. Misu je u talijanskom nacionalnom Marijanskom svetištu Monte Grisa iznad Trsta predvodio ravnatelj svetišta Luigi Moro, a u koncelebraciji su bili p. Maurizio i duhovnik vlč. Jeronim Jokić, koji je stigao iz Istre.

Okupilo se oko 35-40 ljudi te smo krenuli kroz šumu spuštati se šumskim putem nizbrdo uz prekrasan pogled na Trst. Na tom putu pronašli smo i mjesto Hrvati u Italiji.

Glavna ruta: Ogulin – Vrbovsko

13 hodočasnika je i ovaj dan započelo svetom misom u Ogulinu, koju je predvodio Ogulinski župnik vlč. Josip Štefančić. Nakon mise smo s gradonačelnikom i župnikom bili dio procesije proslave 25-te obljetnice ZNG-e.

U Vrbovskom su položili svijeću na spomeniku palim braniteljima grada Vrbovskog.

Istarska priključna ruta dan 2.

20-ak hodočasnika krenulo je jučer u nove pohode nakon mise na grobu mučenika Miroslava Bulešića u župnoj crkvi Svetvinčenta

Međunarodna priključna ruta : Italija, Slovenija, Hrvatska, 2.dan

Krenulo se iz mjesta Predloka u Sloveniji u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja (Janeza Krstnika) zajedno sa zupnikom vlč. Milanom Stepanom.

Danas hodočasnici kreću prema Lanišću, mjestu gdje je ubijen mučenik bl. Miroslav Bulešić. Na putu prema tom mjestu , u srcu Istre – najmanjem gradu na svijetu – Humu, spojiti će se s rutom koja dolazi iz Pule.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.