(FOTO) Književna večer s Mirom Gavranom u Novalji

Foto: Gradska knjižnica „Ivan Palčić“, Novalja

U nedjelju, petog studenog u osamnaest sati u sklopu „Mjeseca hrvatske knjige“, u gradskoj knjižnici „Ivan Palčić“ u Novalji, održana je kazališno književna večer s Mirom Gavranom i njegovom suprugom Mladenom Gavran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuti hrvatski pisac i dramatičar, čije su knjige i kazališni tekstovi prevedeni već na četrdeset jezika, te se izvode diljem zemaljske kugle, predstavio je svoj roman „Nekoliko ptica i samo jedno nebo“, a renomirana glumica Mladena Gavran izvela je dio iz monodrame „Najljuđa predstava na svijetu“ koji je publika nagradila gromkim aplauzom.

Ugodno i nezaboravno zajedničko druženje umjetničkog bračnog para Gavran i publike koja je bila izuzetno zainteresirana, započela je domaća klapa „Čeprlji“ pod vodstvom profesora Ivana Žana. Otpjevali su dvije stare dalmatinske pjesme : „Od kad te znam“ i „Ribari su spremni“.

Uz bibliotekare iz gradskih knjižnica Paga i Kolana, večer je uveličao i gradonačelnik Novalje gospodin Antun Dabo i njegova supruga dr. Nives, kao i dogradonačelnik Marjan Šuljić te predsjednik MH Novalje Aleksej Škunca sa suprugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večer je organizirala, uredila i moderirala ravnateljica Gradske knjižnice, Jasminka Majsec-Denona.

Miro Gavran je istaknuo da je sretan što je njegov zadnji roman “Nekoliko ptica i jedno nebo” u proteklih godinu dana imao čak tri izdanja naišavši na topao prijem u čitatelja i kritike, te što je u njemu Fra Didak Buntić veliki prosvjetitelj i humanist središnjim likom.

Potom je autor govorio i o svojim ranijim romanima, te o afirmativnom i destruktivnom teatru danas. Njegova promišljanja su potakla publiku na brojna pitanja, pa se razvio živi dijalog u knjižnica koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.