(FOTO) Komunisti ju srušili 1949.: Nakon 70 godina vjernici Bosanskog Petrovca dobivaju novu crkvicu

Foto: Župa sv. Josipa, Drvar

S prvim danima proljeća građevinsko poduzeće „Marušić“ iz Jajca nastavilo je s radovima na izgradnji crkvice na katoličkom groblju u Bosanskom Petrovcu. Naliveni su betonski temelji za crkvu i zvonik, a idućih dana započet će se i sa zidanjem građevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup Komarica blagoslovit će gradilište katoličke crkvice u Bosanskom Petrovcu

Budući da katoličkih vjernika u Petrovcu ima jako malo, crkva se gradi uglavnom dragovoljnim prilozima dobročinitelja, pojedinaca i organizacija. Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice je tako preko Javnog poziva u 2018., na koji je župa Drvar aplicirala ovaj projekt, osiguralo 10.000 KM za izgradnju crkve.

Nedavno je također u Zagrebu bračni par Joze i Mare Kalem, koji vuku podrijetlo iz župe Dragalovci u Banjolučkoj biskupiji, organizirao donatorsku večer za izgrednju katoličke crkvice u Bos. Petrovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup Komarica blagoslovio dom jedine katoličke obitelji u Bosanskom Petrovcu

Želja je Banjolučkoj biskupiji da građevinski radovi budu završeni do blagdana sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, kada bi bio njen blagoslov, a sve u kontekstu 70. obljetnice rušenja stare župne crkve sv. Petra koja se nalazila u samom središtu Bos. Petrovca i koju su komunističke vlasti porušile 1949. a crkveno zemljište nacionalizirale.

(FOTO) Drvarski katolici nemaju pravo na crkvu, ali ni na groblje – Općina i Županija šute

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako bi katolički vjernici u Bosansko Petrovcu nakon 70 godina opet dobili svoju bogomolju.

Svoje priloge za izgradnju katoličke crkvice u Bos. Petrovcu možete poslati na sljedeće brojeve računa:

Župa sv. Josipa Drvar
Omladinska 9
BiH-80260 Drvar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UniCredit Bank, d.d. Mostar
(za izgradnju kapele u Petrovcu)

Br. rč. (KM): 3381502281448242
Br. rč. (kunski i devizni): BA39 3381 5048 8141 8394
SWIFT: UNCRABA22

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.