(FOTO) Nadbiskup mons. Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj pohodio Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U prigodi pohoda Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji te predstavljanju svoje knjige „Sveta Stolica i Hrvatska“ nadbiskup mons. Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj, zajedno s domaćinom zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem pohodio je 22. listopada 2019. godine bogoslove i odgojitelje Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa.

Središnji događaj bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio apostolski nuncij, a slavlju je prethodila molitva Jutarnje. Uz kardinala i apostolskoga nuncija bili su nazočni odgojitelji i tajnik zagrebačkoga nadbiskupa vlč. Ivan Lukić.
Rektor Bogoslovije je na početku uputio riječ pozdrava te se osvrnuo na riječi današnjega sveca Ivana Pavla II. koje je 10. rujna 1994. godine u Zagrebačkoj katedrali uputio svećeničkim pripravnicima „nadi budućnosti Crkve“ te ih pozvao da „što više upoznaju Njegovo „Srce“, da bi postali svećenici po Srcu Božjemu, žive i vjerne slike Dobroga Pastira.“

U homiliji se preuzv. apostolski nuncij osvrnuo na život i djelo svetoga pape Ivana Pavla II. istaknuvši njegovu veliku brigu i zazetost za svekoliki napredak naše Domovine, a također i ljubav prema Crkvi Božjoj u hrvatskome narodu. Mons. Eterović je kao djelatnik u Državnome tajništvu Svete Stolice pratio cjelokupni život i rad pape Ivana Pavla II. od njegova izbora do zadnjih dana bolesti i blažene smrti.
Istaknuo je kako trebamo biti svjesni i zahvalni Bogu što imamo prilike živjeti sa svecima. Osobiti, gotovo prijelomni događaj u životu pape bio je atentat koji nije završio u pogibelji, a na toj okolnosti papa je trajno bio zahvalan Blaženoj Djevici Mariji te s uvjerenjem govorio kako je ispaljeni metak Ona vodila i spriječila smrtonosne posljednice. Kao vjernik, svećenik, biskup, kardinal i papa bio je svakodnevno u molitvi Bogu te posebno odan i predan zagovoru Nebeske Majke kojoj je sa geslom „Totus tuus“ posvetio svoje papinsko služenje.

Na kraju misnoga slavlja uputilo smo se u blagovaonici i zajedno blagovali doručak gdje je kardinal Josip Bozanić zahvalio nadbiskupu Eteroviću na posjeti i predvođenju euharistijskoga slavlja. Posjet je završio zajedničkom fotografijom i posjetom prostorija Povjerenstva za duhovna zvanja i promicanje kršćanskih poziva.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr