(FOTO) Pregled prvog dana Papinog posjeta Fatimi

Foto: fah

Povodom 100-te obljetnice Gospinog ukazanja u Fatimi, desetci tisuća vjernika okupili su se kako bi nazočili dolasku pape Franje u portugalsko svetište Fatimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo jučer je stigao u Fatimu, u kojoj se danas obilježava 100. godišnjica Gospina ukazanja. Tomu je, 1917. svjedočilo dvoje pastira vidjelaca, kojima su vjernici pripisali čudesna ozdravljenja. Papa će ih proglasiti svetima na euharistijskom slavlju, i to pred stotinama tisuća vjernika koji su došli u marijansko svetište u malo portugalsko mjesto kako bi nazočili ovom velikom danu.

Papa je najprije sletio u vojnu bazu Monte Real pokraj Lisabona. Dočekao ga je portugalski predsjednik d Souza. Dogovorili su privatni susret, nakon kojeg je papa helikopterom u Fatimu. Čekao ga je 71 biskup, 8 kardinala i pola milijuna hodočasnika.

Nakon dolaska u Kapelu ukazanja, u središtu fatimskog svetišta, papa je molio u tišini, a mnoštvo je bilo okupljeno oko njega. Pred noge kipa Marije, papa je ostavio zlatnu ružu kao poklon. Nakon molitve Papa je otišao na veliko molitveno bdijenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo je rekao okupljenima “Ako želimo biti kršćani moramo biti Marijini. Svaki put kad molimo krunicu na ovom svetom mjestu ili bilo gdje drugdje, evanđelje ulazi u naš život”. Molitveno bdijenje započelo je krunicom, svakom deseticom na drugom jeziku. Nakon krunice uslijedila je sveta misa, a propovijed je održao vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.