(FOTO) Split: Mletačka kula sagrađena u 15. stoljeću za obranu grada sprema se za posjetitelje

Foto: Grad Split

Mletačka kula, osmerokutna utvrda na Voćnom trgu sagrađena u 15. stoljeću za obranu Splita sprema se za posjetitelje. Jučer su je obišli gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ravnateljica Muzeja grada Splita Branka Brekalo sa suradnicima kako bi se upoznali sa završnim konzervatorsko-restauratorskim radovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti su radovi preduvjet za nastavak aktivnosti na uređenju Mletačke kule, budućeg Muzeja obrane grada.

U pripremi je dokumentacija za stalni postav, a u idućoj godini trebali bi započeti radovi na uređenju. Mletačkom kulom, kao što će i budućim Muzejom obrane, upravlja Muzej grada Splita.

Mletačka kula, s koje se pruža pogled na Split i okolicu zasigurno će biti jedna od najvećih atrakcija za posjetitelje i goste grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.