(FOTO) Spomen-crkva Našašća Svetog Križa u Zrinu bit će dovršena do 14. rujna kada će je posvetiti kardinal Bozanić

Foto: Sisačka biskupija

Radovi na spomen-crkvi Našašća Svetog Križa u Zrinu teku prema predviđenom planu. U petak, 26. srpnja gosp. Ivan Jukić iz Drenja s prijateljima i potomcima Zrinjana dovezao je metalni križ kojega je sam izradio za zvonik zrinske crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goste su na gradilištu pozdravili Marko Cvitkušić, ravnatelj Zaklade za gradnju župne crkve u Zrinu i župnik Stjepan Filipec. U popodnevnim satima radnici građevinskog obrta GME postavili su križ na vrh tornja.

Idućih se dana nastavljaju radovi na uređenju krovišta, žbukanju zidova u unutrašnjosti, radovi na fasadi, a u tornju će biti postavljeno i zvono, teško 120 kg, izliveno u ljevaonici ARM, Bubnjarci. Također se pripremaju ploče s imenima 291 ubijenog Zrinjanina koje će biti postavljene na pročelju crkve, a kipar Ivan Kujundžić izrađuje kameni oltar, ambon i svetohranište.

Spomen-crkva bit će dovršena do rujna te će 14. rujna biti njezina posveta sa svečanom misom u 10.30 koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji žele pomoći u izgradnji crkve Našašća Svetog Križa svoje darove mogu uplati na račun Zaklade za gradnju župne crkve Našašća sv. Križa u Zrinu, Trg bana Josipa Jelačića 9, Sisak, IBAN: HR5823400091510584938, SWIFT: PBZGHR2X.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.