(FOTO, VIDEO) Eurosong: Odličnim nastupom Jacques Houdek odveo Hrvatsku u finale

Foto: Fah

HRT-ov eurovizijski predstavnik Jacques Houdek večeras je s pjesmom My friend nastupio 11. u drugoj polufinalnoj večeri 62. Eurosonga u Kijevu. Publika je njihov nastup nagradila glasnim pljeskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jacques je bio presretan kada su voditelji pročitali da Hrvatska ide u završnicu, a kasnije je preko video poruke na Facebooku poručio: “Hvala svima, ovo smo napravili za Hrvatsku! Euforija zbog pobjede vladala je u cijelom timu koji je s Jacquesom otišao u Kijev, a jedan od članova tima rekao je kako je skoro pao u nesvijest.”

 

Thank you

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posted by JACQUES HOUDEK on 11. svibnja 2017

U ukrajinskoj prijestolnici Kijevu održana je druga poluzavršna večer 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije. U finale Eurosonga, koje će se održati u subotu, sinoć su se, uz našeg Jacquesa Houdeka, plasirali i predstavnici Bugarske, Bjelorusije, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunjske, Norveške, Nizozemske i Austrije, javlja HRT.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Live from the Green room
VOTE FOR CROATIA??

Posted by JACQUES HOUDEK on 11. svibnja 2017

U finalu ćemo također vidjeti i čuti predstavnike 10 zemalja iz prve polufinalne večeri – Moldavije, Azerbajdžana, Grčke, Švedske, Portugala, Poljske, Armenije, Australije, Cipra i Belgije – te predstavnici zemalja koje su izravno u finalu – Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije, kao i domaćina prijenosa Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program su u četvrtak otvorili ukrajinski umjetnici koji su izveli najveće eurovizijske uspješnice u ukrajinskom etno aranžmanu.

“Mi smo spremni koliko god možemo biti, nadam se da ste i vi. Budite nam i dalje prekrasna podrška, kao i dosad. Šaljemo vam puse i zagrljaje iz Kijeva i vjerujte, ostavit ćemo srce na pozornici za vas”, poručio je popodne Jacques iz Ukrajine za HRT.

 

Let’s the Eurovision Song Contest 2017 begin!!! Vote for CROATIA #11 MY FRIEND ??

Tekst se nastavlja ispod oglasa

My daughter SOFIA ❤️We love youuuuu all ❤️❤️❤️❤️❤️

Moj HRT Eurosong.hr Eurosong HRT

Posted by JACQUES HOUDEK on 11. svibnja 2017

Na velikoj eurovizijskoj pozornici pridružilo mu se pet mladih i iskusnih glazbenika.

Među njima su prateći vokali Edgar Rupena, Matija Cvek i Alen Đuras, violinist Antun Stašić i violončelist Emanuel Pavon.

Za Jacquesovu se garderobu pobrinuo Marco Falcioni, čije je dizajnersko rješenje sašio Boris Pospiš, a za odjevnu kombinaciju pratećih vokala i instrumentalista zaslužna je HRT-ova kostimografkinja Vesna Šipušić.

U koreografiji nastupa pomogao je Igor Barberić, a u režiji Krešimir Dolenčić.

Nakon održane prve polufinalne večeri Eurosonga u Ukrajini, 10 zemalja izborilo je ulazak u finale. Tako će u subotu 13. svibnja uz zemlje koje su izravno u završnici – Francuska, Njemačka, Italija , Španjolska i Velika Britanija kao i domaćin prijenosa Ukrajina, iz prvog finala ponovno nastupiti – Moldavija, Azerbajdžan, Grčka, Švedska, Portugal, Poljska, Armenija, Australija, Cipar i Belgija.

U završnici ćemo također vidjeti i čuti 10 zemalja iz druge polufinalne večeri.

U drugoj polufinalnoj večeri nastupili su:
1. Srbija
2. Austrija
3. Makedonija
4. Malta
5. Rumunjska
6. Nizozemska
7. Mađarska
8. Danska
9. Irska
10. San Marino
11. Hrvatska
12. Norveška
13. Švicarska
14. Bjelorusija
15. Bugarska
16. Litva
17. Estonija
18. Izrael

Hrvatsko gledateljstvo glasuje u drugoj polufinalnoj večeri za svoje favorite (osim naravno za svog predstavnika) kao i u finalnoj večeri.

Brojevi na koje se može glasovati jesu:

Fiksna linija 061 5905 + redni broj pjesme (01-18) / u finalu (01-26)
SMS s tekstom PJESMA+redni broj pjesme (01-18) pošaljite na broj 666999(Poziv 3,75 kn fiksna / 5,06 kn mobilna mreža / SMS 3,72 kn)

Uz zemlje koje sudjeluju u drugom polufinalu glasovati mogu i Ukrajina, Francuska i Njemačka koje imaju izravan ulaz u završnici.

Završna večer na rasporedu je u subotu 13. svibnja, a prijenos također možete pratiti na Prvome programu Hrvatske televizije, Drugome programu Hrvatskoga radija i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.