(FOTO) Završila “Vjeronaučna olimpijada”, evo tko su pobjednici

Foto: Sisačka biskupija

Državno natjecanje iz vjeronauka „Vjeronaučna olimpijada“ učenika osnovnih i srednjih škola koja se održavala od 5. do 7. travnja u Topuskom svečano je zatvorena u petak, 7. travnja u Seminarskoj dvorani Hotela „Top Terme“ u Topuskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje veliko znanje o ovogodišnjoj temi „Misijska djelatnost Crkve“, pokazale su ukupno 43 ekipe s oko 220 natjecatelja i mentora. U srednjoškolskom dijelu natjecanja pobjednici olimpijade su ekipa III. gimnazije iz Splita, drugo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Pula, a treće NKG Don Frane Bulića iz Splita. Između osnovnih škola olimpijadu je osvojila ekipa OŠ Sućidar iz Splita, drugo mjesto OŠ Zmijavci, a treće OŠ Antuna Mihanovića – Petropoljskog iz Drniša.

Natjecanje je zatvorio domaćin sisački biskup Vlado Košić pohvalivši zauzetost i zavidno znanje natjecatelja te velik trud svi onih koji su bili uključeni u organizaciju natjecanja: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agenciju za odgoj i obrazovanje, Nacionalni katehetski uredu HBK, Papinska misijska djela, Katehetski uredu Sisačke biskupije, Glas Koncila, te članove Državnog povjerenstva za natjecanje iz vjeronauka. Biskup je objavio i kako će ekipe koje su osvojile prva tri mjesta za dar od biskupa HBK dobiti putovanje u Češku. Na kraju biskup je svim okupljenima poručio kako je prije svega potrebno Bogu zahvaliti na svakom uspjehu i darovima s ovakvog susreta.

U glazbenom dijelu nastupila je instrumentalna sekcija Instrumentalni ansambl HPD Danica iz Siska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.