FRKA festival počinje tribinom ‘New Age i alternativna medicina’

FRKA festival nastao je kada se skupina prijatelja, tijekom tko zna koje po redu rasprave o tome kako u gradu nema dovoljno kvalitetnih sadržaja, odlučila na proaktivno djelovanje i utjecaj na kulturnu ponudu grada Virovitice. Festival koji su organizirali počinje 21. travnja i traje sve do 26. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorenje FRKA festivala je večeras u 18,30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, nakon čega, u 19 sati, slijedi tribina “New Age i alternativna medicina”.

frka plakat

Predavač će biti fra Josip Blažević, inače ravnatelj centra „Hrvatski Areopag“ za međureligijski dijalog Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, doktorirao je fundamentalnu teologiju na Papinskome sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor je knjiga: „Proroci Novog doba“, „Sai Baba i/ili Isus Krist“, „Joga i kršćanstvo“, „Sve što katolik treba znati o reikiju“, te enciklopedijskoga priručnika „New Age i kršćanstvo“.

Organizator je brojnih simpozija i seminara, studijskih putovanja, urednik zbornika radova interdisciplinarnoga znanstvenog simpozija „Crkva i medicina pred izazovom alternativnih iscjeliteljskih tehnika“ te zbornik radova povodom obilježavanja 25 godina duha Asiza.

new-ageVodeći je hrvatski stručnjak na polju suvremenih alternativnih duhovnosti, njihovih korijena i posljedica, koje je istraživao u izravnim kontaktima s nositeljima novih vjerovanja, učenja i terapija, upoznavši mnoge protagoniste, organizacije i udruge u Hrvatskoj, koje promoviraju New age preobrazbom svijesti putem duhovnoga razvoja, holističkoga zdravlja i razvoja ljudskih potencijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojem će predavanju Dr. Blažević obuhvatiti široki krug tema vezan uz nove duhovnosti i alternativne medicinske prakse, dajući ovim intrigantnim temama znanstveni okvir, ali i duhovnu dijagnozu.

Medijski pokrovitelj FRKA festivala je narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.