Godišnjica smrti predsjednika Tuđmana: misa zadušnica i tribina

Foto: predsjednik.hr

Povodom 15. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana 10. prosinca u zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu biskup sisački Vlado Košić predvodit će misu zadušnicu u srijedu 10. prosinca u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20 sati u dvorani svetišta održat će se tribina na temu “Franjo Tuđman i bitka za Vukovar na kojoj će biti riječ o činjenicama vezanim uz bitku za Vukovar, ulozi predsjednika Tuđmana te o svim neistinama i krivotvorinama u javnosti vezano za navedeni događaj.

Pri tome će se  predstaviti izdanja: “Obrana i pad Vukovara” (Institut za povijest) autora Davora Marijana i “Vukovar – vodič po memorijalnim mjestima” (Despot infinitus) autora Davora Marijana i Stjepana Bekavca.

Predavači na tribini bit će dr. sc. Zdenko Radelić (Institut za povijest), dr. sc. Davor Marijan (Institut za povijest), dr. sc. Miroslav Akmadža (Institut za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Baranje i Srijema) i Stjepan Bekavac, prof. (izdavačka kuća Alfa).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim prodaje knjiga, na tribini će se dijeliti primjerci magazina Vojna povijest iz studenoga 2011., koji je cijeli posvećen Vukovaru.

Obljetnica_smrti_predsjednika_Tudmana_plakat-2014

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.