Gotovina otkrio gleda li Vrdoljakovu seriju ‘General’ s Višnjićem u glavnoj ulozi

Foto: fah Fotomontaža: narod.hr

Na HRT-u se počela prikazivati serija “General” redatelja Antuna Vrdoljaka u kojoj gledateljima donosi životnu priču generala Ante Gotovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tonči je moj prijatelj, on ima svoj posao, umjetnik je, bavi se time. Ja pak nisam kritičar, a seriju nisam gledao pa ne mogu ni reći jesu li pogodili govor”, rekao je Gotovina o redatelju Antunu Vrdoljaku za 24 sata. 

S 24 sata upitali su i načelnika općine Pakoštane je li u seriji pogođen pakoštanski govor. Kaže da nije baš pakoštanski, ali Ante Gotovina kao mali živio je na Pašmanu, gdje je izgovor drugačiji.

U intervju koji je za Večernji list dao redatelj Vrdoljak rekao je kako on i Gotovina imaju dogovor da će ove zime kad se svi dojmovi oko serije i filma slegnu, sjesti uz kamin i uz čaši vina pogledat će film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije baš pakoštanski, ali dobro je. Ima malo domaćeg rječnika u uporabi i točnost nije stopostotna, ali mislim da nije to bitno za cijeli film. Bitna je poruka filma, a ne naglasak. Uostalom, pitanje je kako se određene riječi kažu u Kraju, na Pašmanu, gdje je Ante proveo rano djetinjstvo. To je mješavina pašmanskog s Kraja, i s Kuna, kako domaći nazivaju mjesto Tkon. Uz to su još i arhaične, starinske riječi. Ima tu puno varijacija. Meni jedan unuk ide u vrtić u Pakoštane, a drugi u Biograd i potpuno drugačije pričaju, a svaki dan su zajedno “; rekao je načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.