U Gredi proslavljen blagdan sv. Akacija i drugova mučenika

Žitelji Grede (naselje u župi Sela kod Siska) svečano su proslavili u srijedu, 22. lipnja blagdan svetih mučenika Akacija i drugova, koji se ovdje slavi još od davne 1591. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveto misno slavlje ispred seoske kapelice svetog Akacija i drugova predslavio je župnik Lekenika i kanonik preč. Tugomil Radiček u zajedništvu s sisačkim kanonicima Stolnog Kaptola Sv. Križa Markom Cvitkušićem, Markom Karačom, Dragutinom Papićem, domaćim župnikom i dekanom preč. Matom Sukalićem i vlč. Damirom Cekovićem, spominjući se posebno svih branitelje Siska, kao i svih branitelja Domovinskog rata.

Preč. Radiček je u prigodnoj propovijedi istaknuo da su Akacije i njegovi drugovi, mučenici bili neustrašivi u ispovijedanju Krista raspetog i uskrslog. Snagu i ustrajnost u mučeništvu darovao im je Spasitelj koga su hrabro ispovijedali. „Tko Boga ljubi ne treba se nikoga bojati. Snaga mu dolazi od Boga. A tko se ljudi boji, lako će doći u opasnost da zataji Boga, da se njega odrekne“, poručio je preč. Radiček okupljenima.

Propovjednik je rekao i kako danas nije suvremeno biti vjernik, osobito ne katolik te kako je naša je vjera trajno na kušnji, odreći se Boga radi nekih drugih interesa. Na kraju zaželio je svima da im sveti Akacije i njegovi drugovi izmole snagu vjere da se Boga nikada javno ne odreknu i da to ne učine ni svojim nedosljednim životom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi iz župe sv. Marije Magdalene iz Sela uveličali su svojim pjevanjem ovo sv. misno slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.