(VIDEO) Hollywoodska zvijezda Michelle Yeoh na dodjeli Oscara kritizirala političku korektnost

Foto: Rita Molnár / wikimedia commons

Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara za najbolja filmska dostignuća, određene filmske zvijezde i redatelji očekivano su napadali američkog predsjednika Donalda Trumpa, pa je tako redatelj Guy Nattiv ustvrdio kako se ksenofobija za vrijeme holokausta danas svakodnevno viđa u SAD-u i Europi, a poznati režiser Spike Lee ocijenio je kako se Amerikanci moraju mobilizirati protiv Trumpa 2020. godine, kada će američki predsjednik ići po drugi mandat. Poznati glumac Javier Bardem na španjolskom je kazao kako nikakve granice niti zidovi ne mogu spriječiti dolazak talenata, očito se referirajući na protuimigrantsku politiku američkog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Oscar: Akademija otjerala Kevina Harta jer je ‘homofob’, a svog predsjednika zaštitila od optužbi za seksualno zlostavljanje

Ipak, jedna hollywoodska glumica sadržajno je iskočila iz uobičajenog novogovora, pa je tako istaknula kako se glumci trebaju birati isključivo zbog svojih talenata i vještina.

Poznata malezijska glumica Michelle Yeoh najpoznatija po ulogama u James Bondu: Sutra nikad ne umire, Tigar i zmaj (2000.), Sjećanje jedne gejše (2005.), Mumiji (2008.) te ulogama u filmu Suludo bogatim Azijcima (20018.) i nastavcima poznate SF serije Star Trek (2018./2019.) kritizirala je političku korektnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je ove godine bilo nekoliko odličnih ženskih uloga te je potrebno više takvih. žao mi je što niti jedna redateljica nije nominirana, no to je teško zato što je područje vrlo kompetetivno. Često razmišljam, nemojmo nominirati zbog brojki među spolovima ili različitostima; moramo to činiti zato jer filmovi i likovi govore sami za sebe”, istaknula je Yeoh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.