HRT: Serija o Tinu Ujeviću u koju se pridružio i RTS u skladu je sa svim propisima

Foto: fah

Nakon medijskih nagađanja Hrvatska radiotelevizija (HRT) u utorak je obavjestila javnost da je ostvarivanje projekta biografske igrano-dokumentarne serije “Tin – 30 godina putovanja”, posvećene velikomu hrvatskom pjesniku Tinu Ujeviću u povodu 60. godišnjice njegove smrti, neupitno i u skladu sa svim propisima koji uređuju takve projekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT u priopćenju ističe da je biografska igrano-dokumentarna serija, koja u četiri dijela govori o Ujevićevu životnom putu, projekt je koji je u cijelosti proizvod Hrvatske radiotelevizije.

Riječ je o djelu koje je idejno i autorski nastalo na HRT-u, a Radiotelevizija Srbije (RTS) pridružit će se financijskom, organizacijskom i provedbenom potporom pri ostvarenju snimanja dijelova filma u Beogradu, gradu u kojemu je poznati hrvatski pjesnik proveo dio života. Na jednak se način projektu odlučila pridružiti i Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) koja će pomoći tijekom snimanja u Sarajevu, ističu s javne radiotelevizije.

Dodaju da su dosad na HRT-u i na nekoliko mjesta u Zagrebu snimljeni kadrovi koji vjerno dočaravaju Zagreb od prije stotinjak godina, u vrijeme kad je u njemu živio i stvarao mladi Ujević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osim u Zagreb životni nas i radni put Tina Ujevića u igranim dijelovima vodi od Dalmacije, Beograda i Sarajeva do Pariza, a dokumentarni će dio biti ostvaren s pomoću dostupne arhivske građe i arhivskih snimaka. Svaki od četiriju nastavaka trajat će 50 minuta, a gledatelji Hrvatske radiotelevizije na svojim će malim ekranima seriju moći gledati krajem godine”, zaključuju u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.