Hrvatska misionarka poslala prekrasan video iz DR Konga: Tko pjeva, dvostruko moli

konga
Montaža: Narod.hr, izvor: Snimka zaslona

Facebook stranica Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj objavila je prekrasan video iz DR Konga na kojem postulantkinje i novakinje na hrvatskom pjevaju pjesmu ‘Krist na žalu’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tko pjeva, dvostruko moli” rekao je sv. Augustin. Poslušajte i zapjevajte sa sestrama u DR Kongo. Video nam je poslala naša misionarka u Ugandi s. Samuela Šimunović uz poruku da su njihove postulantkinje i novakinje naučile pjevati pjesmu koja je mnogima jaaaako draga #KristNaŽalu…”, piše u objavi.

”U godini jubileja – 100 godina od osnutka provincije – prisjećajući se hrabrosti i spremnosti na žrtvu i rizik naših prvih sestara, providnost Božja htjela je da se i mi odvažimo i s povjerenjem učinimo novi korak. Na svetkovinu serafskog oca Franje 2022. godine blagoslovljena je naša nova misijska zajednica u Župi Rwanyena, u Biskupiji Kabale,  u Ugandi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svećenici i mještani srdačno su dočekali i primili redovnice. Osjetila se njihova davna želja i potreba imati redovnice u svojem mjestu. Dovoljno je bilo posjetiti župu, susresti svećenike i upoznati župni pastoral, zaviriti u dječji vrtić, u osnovnu i srednju školu, u strukovno učilište te dom zdravlja i uvidjeti da je potrebna prisutnost i „ruka“ redovnica.

To brdovito selo daje dojam naše Luhwinje prije dolaska redovnica, prije gotovo pola stoljeća.

Možda će vas zanimati

Papa u Africi: Upoznajte živu Crkvu u DR Kongu u kojem živi 52 milijuna katolika

Prema podacima na stranici Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, u DR Kongu djeluje čak deset hrvatskih misionara.

”Molimo za naše misionare i misionarke!”

Otvaranjem naše sestrinske zajednice u Rwanyeni Bog je blagoslovio velike želje i potrebe: potrebu tog mjesta da imaju redovnice i želju naše misijske zajednice za otvaranjem nove misijske postaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li župljani Rwanyene u svojem snu sanjali redovnice iz Konga, zemlje poznate po ratu i patnji naroda, a koju i oni sami iskorištavaju Ljudski gledano, čisto sumnjam.

Jesmo li mi sanjale misijsku postaju u jednome siromašnom selu u brdu Ugande, zemlje koja je za nas u Bukavuu simbol blagostanja i trgovine, jer nam hrana, odjeća, namještaj, tehnički uređaji i sl. dolazi iz Ugande. Opet se usuđujem reći da čisto sumnjam.
Ali Bog je u svojoj nedokučivoj mudrosti htio taj susret i suživot.
Molimo za naše misionare i misionarke!”, piše s. Samuela Šimunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.