Hrvatska udruga Benedikt u ponedjeljak slavi blagdan zaštitnika: Evo programa događanja!

Hrvatska udruga Benedikt iz Splita idućeg tjedna priređuje zanimljiv program povodom blagdana svog zaštitnika, sv. Benedikta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu obilježavanja blagdana sv. Benedikta Hrvatska udruga Benedikt dana 11.srpnja 2022.g. u 20 sati organizira svetu misu koju će u crkvi sv. Ante na Poljudu predvoditi don Mladen Parlov, duhovnik Udruge i član Savjetodavnog vijeća.

Nakon svete mise održat će se kulturno – umjetnički program koji počinje u 21 sat u klaustru franjevačkog samostana scenskim prikazom ”Pariški studenti” susreta Sv. Ignacija Loyolskog i Sv. Franje Ksaverskog u Parizu 1528 g. Ovaj igrokaz koji se izvodi prema tekstu p. Nikole Stankovića, SJ potaknut je proslavom velikog jubileja 500 godišnjice obraćenja Sv. Ignacija Loyolskog i 400-te obljetnice kanonizacije sv. Ignacija Lojolskoga.

U glazbenom dijelu programa nastupit će prof. Majda Goluža, violinistica splitskog HNK s djelima europskih i domaćih skladatelja. Svečani program s nekoliko izvedbi uveličat će i VIS Gospa od Zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.