Humanitarni koncert: Noć slavljenja uz Emanuel

Jedan od najpopularnijih hrvatskih bendova moderne kršćanske glazbe „Emanuel“ 25. listopada nastupat će ponovno u History-u, Tkalčićeva 68.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog velike gužve koju su imali na dva zadnja koncerta znatno su smanjiti broj ulaznica kako nitko od posjetitalja ovoga puta nebi ostao “vani”. Također, i ovog puta će koncert imati humanitarnu notu pa će prikupljena sredstva usmjeriti gdje su najpotrebnija. Namjenu planiraju objaviti tek na dan koncerta.

Kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć je bio pravi tulum u History-u! Grupa Emanuel je napravila nezaboravni događaj a gosti su bili Alan Hržica i sestre Palić. Ovako je gorilo u Isusovo ime! Pjesma: “Ti se mene prvi ljubio”❤️

Posted by ” Srce Isusovo ” Molitvena zajednica on 20. travanj 2015

Ulazinicu potražite na sljedećim lokacijama i određenim terminima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župa bl. A. Stepinca
Dobrilina 70, Velika Gorica
– nedjelja, nakon župnih misa
– ponedjeljak, srijeda i četvrtak od 20 do 22

Grupa “Emanuel” je jedan od najpopularnijih bandova i dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često prisutni u programu radio postaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaze iz Velike Gorice i za sebe kažu da su zaljubljenici u kršćansku glazbu pa sukladno tome samo nju i sviraju. Sastav je osnovan 2001. godine. Glazbeni smjerovi kojima se približavaju su pop, rock, gospel…

Krajem 2006. godine sastav je objavio prvi autorski album. “On moj je Bog” sadrži trinaest pjesama, a ističemo kako Emanuel na tom albumu surađuje sa imenima kao što su: Tommy Emmanuel, Maya Azucena, Massimo Savić i svećenik Ljubo Vuković.

Nakon prvog albuma usljedili su vrlo zapaženi koncerti diljem zemlje, a posebno ističu nestupe na kojima su pozornicu djelili sa planetarno popularnim izvođačima; Kutless, London community gospel choir, Sarah Kelly, Fireflight, Suzanna Fields, Hillsong London…

Nakon “On moj je Bog” usljedio je još jedan album. Radi se o “Venimus Adorare Eum” na kojem se nalazi jedanaest pjesama božićne tematike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2009. s pjesmom “Najbolji prijatelj” pobjeđuju na jednom hrvatskom festivalu duhovnih pjesama što je bila vrlo dobra najava live albuma koji je tada bio u pripremi.

Krajem 2010. godine objavljuju live album “Najveći dar” na kojem su se našle obrade i prepjevi poznatih svjetskih hitova: Hosana (Hosanna by Brooke Fraser), Spasenja moć (Mighty to save by Reuben Morgan), Najveći dar (Greatest gift by Peter Wilson & Matt Redman), nekoliko skladbi istaknutih domaćih autora Brune i Vesne Lincender, Marije Lacković i člana grupe Dražena Pavina. Grupa često komunicira i surađuje sa poznatim i svjetski priznatim autorima kršćanskih pjesama što je uvelike doprinjelo razvoju zvuka i kvalitete koju danas pružaju. Osim publike to je prepoznala i njihova izdavačka kuća Bono Records koja grupu prati već dugi niz godina, a službeno i od 2010. godine.

Uslijedio je i četvrti album, krajem 2013. “Ljubav” sadrži trinaest popularnih kršćanskih pjesama u živim akustičnim izvedbama.

Novi iskorak Emanuel čini potkraj 2014. kada potpisuje ugovor s najvećom hrvatskom izdavačkom kućom Croatia Records, nakon kojeg sastav bilježi veliki napredak u ispunjavanju medijskog prostora. Do kraja 2015. najavljuju izlazak još novih singlova i video uradaka te na koncu i album.

Emanuel želi na suvremeni način približiti Boga Biblije generaciji kojoj su poslani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.