Inicijativa za osnivanje Zaklade dr.sc. Marko Veselica

Foto: Fah

Pokrenuto je osnivanje Zaklade dr. sc. Marko Veselica kojoj će cilj biti stipendiranje darovitih studenata slabijeg imovinskog stanja, kao i očuvanje uspomene na istaknutoga borca za hrvatsku slobodu, ekonomista i političara dr. Marka Veselicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju koje su u nedjelju u ime te inicijative uputile Ines Kovačević i dr. sc. Snježana Veselica Majhut, stoji kako je osnivanje Zaklade pokrenuto nedavno u spomen na istaknutoga borca za hrvatsku slobodu, ekonomista i političara dr. sc. Marka Veselicu. Kako je istaknuto, cilj Zaklade bit će stipendiranje darovitih studenata slabijeg imovinskog stanja, kao i očuvanje uspomene na dr. Marka Veselicu.

Marko Veselica, koji je umro u veljači ove godine, simbol je borbe za slobodnu i demokratsku Hrvatsku u razdoblju od 1965. do 1990. Kao sudionik Hrvatskoga proljeća bio je prvooptuženi u sudskome procesu protiv sudionika Hrvatskoga proljeća, a za Amnesty International bio je “zatvorenik savjesti planeta”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.