Izložba ‘Sinjska alka – 300 godina’ u UN-u u New Yorku

fah

Viteško alkarsko društvo (VAD) Sinj organizira predstavljanje Sinjske alke u zgradi Ujedinjenih naroda u New Yorku, prigodnom izložbom pod naslovom “Sinjska alka – 300 godina”, koja će biti otvorena od 29. ožujka do 8. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba se realizira u suradnji s Vladimirom Drobnjakom, veleposlanikom u Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri UN-u u New Yorku, a financiranje projekta pomogli su Zaklada Hrvatska kuća pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te Hrvatska turistička zajednica, objavio je u petak VAD na svojim internetskim stranicama.

Svečano otvaranje je u utorak, 29. ožujka, u 18 sati, a prema najavama iz VAD-a, svečanosti će nazočiti stotinjak uzvanika iz UN-a i ugledni gosti iz gradske uprave New Yorka. Na otvaranju će biti i alkar Pero Tomašević i alkarski momak Ivan Domazet odjeveni u svoje tradicionalne odore, rekao je za sinjski portal Ferata.hr tajnik VAD-a Ivan Nasić.

Napomenuo je da je projekt dugo pripreman uz potporu mnogih ljudi, a prethodilo mu je niz aktivnosti koje su omogućile jedan ovakav ‘prekooceanski alkarski događaj’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U sklopu proslave velike obljetnice koju smo imali prošle godine, 300. Alke, zamislili smo i plan predstavljanja Alke izvan Sinja. Išli smo i u Ramu, s kompletnom povorkom bili smo u Zagrebu, u Splitu, a u svibnju 2015. bili smo i u Bruxellesu. Kao odjek svih tih događanja i uspješne proslave 300. Alke dobili smo ponudu od veleposlanika Drobnjaka da Alku prezentiramo i u zgradi UN- u New Yorku”, kazao je Nasić.

Tajnik VAD-a kaže kako postoji mogućnost da se ova izložba ‘prošeta’ i drugim dijelovima SAD-a.

Izložba “Sinjska alka – 300 godina” u zgradi UN-a u New Yorku bit će otvorena do 8. travnja 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.