Kardinal Bozanić predvodit će u srijedu misu za žrtve pandemije

kardinal Josip Bozanić
Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Počevši od Pepelnice u biskupskim konferencijama europskog kontinenta se prema utvrđenom redoslijedu slave mise za žrtve pandemije. Hrvatska biskupska konferencija prema kalendaru Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) na rasporedu je za slavlje mise u srijedu, 24. veljače 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački nadbiskup i potpredsjednik HBK kardinal Josip Bozanić tog će dana, s početkom u 18 sati predvoditi misu za žrtve pandemije u župi sv. pape Ivana XXIII. u Dubravi.

Misu prenosi Hrvatska radiotelevizija na svojim trećim programima.

„Mnogo su se puta biskupi iz cijele Europe pridružili glasu pape Franje ponavljajući bliskost Crkve sa svima koji se bore s koronavirusom: žrtvama i njihovim obiteljima, bolesnicima i zdravstvenim radnicima, volonterima i svima onima koji su na prvoj crti u ovom tako osjetljivom času. Sada, u korizmi koja je pred nama, pokreću molitvenu mrežu, euharistijski lanac, za više od 770 000 ljudi u Europi koji su umrli od Covida-19“, navodi se u priopćenju Vijeća europskih biskupskih konferencija objavljenom dan uoči Pepelnice, u utorak 16. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zajedno smo prepoznali priliku, štoviše, potrebu da se na misi na poseban način tijekom ove korizme sjetimo žrtava, brojnih žrtava pandemije“, izjavio je predsjednik CCEE- kardinal Angelo Bagnasco u video poruci povodom pokretanja te inicijative.

„Svaka se europska biskupska konferencija uključila u organizaciju barem jedne mise: bit će to poput stvaranja molitvenog lanca, euharistijskog lanca u kojem ćemo se spomenuti i moliti za mnoge osobe. U toj molitvi također se želimo spomenuti obitelji koje su u tuzi i svih onih koji su i u ovome času pogođeni tom bolešću i zabrinuti su za svoj život“.

Inicijativa želi pružiti znak zajedništva i nade za cijeli kontinent. „Mi biskupi Europe“, dodaje predsjednik CCEE-a „uz naše smo kršćanske zajednice i naše svećenike. Zahvalni smo svima koji se i dalje posvećuju onima kojima je pomoć najpotrebnija. Podržavamo ih u njihovu predanom zalaganju riječima, a ponajprije molitvama kako bismo zajedno gledali prema boljoj budućnosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.