Klapa HRM-a ‘Sveti Juraj’ slavi 20. obljetnicu: Pogledajte novu pjesmu ‘Kad jednom ostaneš sama’

Pjesma “Kad jednom ostaneš sama” nalazi se na albumu “Plovit se mora” kojim je klapa proslavila 20. obljetnicu postojanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice predstavlja spot za pjesmu “Kad jednom ostaneš sama”. Glazbu i tekst potpisuje Tonći Ćićerić, dirigent Orkestra Hrvatske ratne mornarice, a aranžman, uz mo. Ćićerića, supotpisuju Mario Božić i Nenad Šiškov. Spot je režirao i producirao Hrvoje Svalina, a snimio Ante Gusić.

Pogledajte video:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema neostvarene ljubavi kao vječite umjetničke inspiracije u ovoj je pjesmi zaodjenuta u ponešto drugačiji pop zvuk i predstavlja svojevrsni iskorak klape iz klasičnoga klapskog žanra. Marko Bralić govori nam: “Vjerujemo da će i naši slušatelji, od kojih možda tek rijetki kroz život nisu doživjeli slične ljubavne priče, u ovoj pjesmi prepoznati i neke svoje davne mladenačke ljubavi.”

“Spot za ovu pjesmu prikazuje svojevrsnu fiksaciju na protagonisticu pjesme koja slavi život, pokret, kreaciju. Kamera je glorificira, uspostavljajući gotovo obožavateljski odnos koji traži senzaciju. Rasplesani san prekida pad koji unosi nemir i provocira sukob i želju za razrješenjem”, ističe redatelj Hrvoje Svalina.

Pjesma se ujedno nalazi na njihovome najnovijem albumu “Plovit se mora” koji je izišao početkom ove godine, a na kojem se nalaze najuspješnija glazbena ostvarenja mornaričke klape iz Splita snimljena u proteklih pet godina, koliko je prošlo od objavljivanja posljednjeg diskografskog izdanja u Scardoninoj nakladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.