(FOTO) Klapska pjesma: Na koncertu Ženske klape Ventula iz Splita gostovala je Ženska klapa Allegre iz Osijeka

Foto: Slike s koncerta Ženske klape Ventula iz Splita, gošće Ženska klapa Allegre Osijek

Na osmom koncertu 6. sezone koncertnog ciklusa Osječka glazbena srijeda nastupile su  Ženska klapa Ventula iz Splita i njihove gošće iz Osijeka; Ženska klapa Allegre. Koncert se održao u Galeriji Waldinger u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Srca su nam puna radosti! Hvala Ženskoj klapi Ventula koja nas je počastila svojim nastupom i pozivom na gostovanje na njihovom koncertu. Hvala voditeljici programa, profesorici Daliborki Pavošević, hvala publici koja je prepunila Dvoranu Waldinger jednom tako dobrom energijom i dala nam snage da damo sve od sebe, sportskim riječnikom, da ostavimo srce na terenu. Hvala gospođi Ljerki Hedl. Hvala profesorici Mirni Sabljar koja je povezala dalmatinsku i slavonsku klapu! Hvala malom sinu naše drage osječke splićanke Maše, koji je svojim puzanjem po pozornici pokazao kako se Slavonija i Dalmacija javno vole u tom malom slavonskome Splići! Hvala svima koji su pomogli realizaciji ovog koncerta a u ovom ih se emotivnom trenutku ne možemo sjetiti. Klapa Ventula, veselimo se svakoj budućoj suradnji i želimo vam mirno hrvatsko nebo na povratku kući” napisale su iz Ženske klape Allegre svojim glazbenim kolegicama.

Ženska klapa Ventula osnovana je 2006. u Splitu, i od tada sudjeluje na brojnim smotrama, festivalima i drugim klapskim i kulturnim događajima u zemlji i inozemstvu, od kojih su i četiri finala Festivala dalmatinskih klapa u Omišu na kojem su 2009. nagrađene brončanim Leutom, te 2011. godine zlatnim Leutom, osiguravši si tako nastup u Super finalu.  Čuvarice su i glasnice izvorne klapske pisme, a Ventula simbolizira povezanost članica u lepezu prekrasnih glasova, dajući iznova svježi doživljaj davne i drevne klapske pisme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.