Koronom zaraženi svećenik okupio tisuću mladih online u subotu na duhovnoj obnovi

Foto: Fra Stjepan Brčina

Fra Stjepan Brčina pokrenuo je u subotu trodnevnu online duhovnu obnovu za mlade na svom Instagram profilu, a tema prve večeri bila je Božja ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog fizičke udaljenosti, fra Stjepan je odlučio društvene mreže iskoristiti kako bi mladima naviještao Radosnu vijest i poticao ih na hrabrost u izazovnim vremenima. Od ranije poznat svojom aktivnošću na društvenim mrežama, pokrenuo je i ovaj projekt u kojem će pratitelji moći čuti nagovore i svjedočanstva o iskustvu Božje ljubavi, grijehu i Isusu kao Spasitelju i prisustvovati molitvi tri večeri zaredom u 20:30 sati, prenosi Hrvatska katolička mreža.

Tema Božja ljubav u cilju je imala približiti Boga kao ljubav koja nas traži i koja čeka da izlije svoje milosti na nas. Razlog zbog kojeg se o ovoj temi ne bi trebalo prestati govoriti, naglašava fra Stjepan, je mnoštvo ljudi koji Boga smatraju dalekim, Onim koji samo čeka da nas osudi i zbog toga naša vjera postaje puna rituala bez pravog odnosa s Bogom – Ocem koji nas voli osobno, bezuvjetno i potpuno. Mladi često nisu svjesni da ne trebaš napraviti ništa da bi te Bog zavolio, nego to samo – prihvatiti.

Svojim svjedočanstvom potvrdili su to i dvoje mladih koji su sudjelovali u ovoj duhovnoj obnovi, Franko Gečević i Kristina Jozić. Franko i Kristina podijelili su svoje osobno iskustvo kako su nakon mnogih godina tradicionalne vjere otvorili svoja srca i pustili da ih zahvati vatra Božje ljubavi koja se ne može opisati, nego samo osjetiti. Naglasili su kako je plod bila velika radost nakon koje su željeli izaći na ulice i govoriti svima o toj ljubavi. Osjećaj sigurnosti i sreće neusporediv je sa svim problemima koji te čekaju na ovom svijetu, a upravo takav je naš Bog i on želi da to znamo, on nas bezuvjetno ljubi i to je naš smisao za kojim tragamo, poručili su ovi mladi ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro tisuću mladih pratilo je ovu online duhovnu obnovu, a velik broj se javio i sa svojim doživljajima u kojima nisu krili oduševljenje temom i svjedočanstvima. „Cijeli live sam preplakala…“, „Vratili ste mi nadu!“, „Kakve riječi…“, samo su neke od poruka koje su pristizale, kao i zahvale onih koji žive u inozemstvu i nemaju priliku uživo prisustvovati ovakvim sadržajima.

U nedjelju je drugi dan duhovne obnove na temu snaga grijeha, a u ponedjeljak je tema – Isus Krist Spasitelj.

Fra Brčinu možete pratiti na Instagram kanalu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Bog je ljubav! 1Iv 4,8 ❤

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu dijeli fra Stjepan Brčina (@stjepanbrcina)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.