Kotor – Radionica „Održivo upravljanje UNESCO-vim područjima Svjetske baštine na Jadranu”

Radionica pod nazivom „Održivo upravljanje UNESCO-vim područjima Svjetske baštine na Jadranu” koja se realizira u sklopu projekta „Unaprjeđenje potencijala UNESCO-vih područja na Jadranu“ u kome je Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore jedan od partnera bit će održana u četvrtak, 10. travnja u Galeriji solidarnosti u Kotoru u organizaciji Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt EX.PO AUS realizira  se kroz IPA Jadranski program prekogranične suadnje. Vodeći partner u projektu je Grad Dubrovnik, dok su ostali partneri: Split, Istarska županija, Provincija Ferara, Općina Ravena – Gradski umjetnički muzej, Općina Alberobelo, Fondacija Aquileia, Italija; Univerzitet Primorska, Znanstveni i istraživački centar, Slovenija; Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika, Bosna i Hercegovina; Kancelarija za administraciju i koordinaciju Butrinta, Albanija; Krf, Grčka.

Opći cilj projekta EX.PO AUS je uspostavljanje mreže suadnje između UNESCO-vih područja Svjetske baštine na Jadranskoj obali, kako bi se izradila zajednička dugoročna strategija za održivo upravljanje i valorizaciju ovih područja, zasnovana na visokom stupnju inovacija na području upravljanja, upotrebe tehnologije, zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

U okviru projekta realizira  se nekoliko radnih paketa s različitim aktivnostima. Jedan od njih je WP3 – Prekogranično održivo upravljanje UNESCO-vih područja na Jadranu, čiji je koordinator Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na radionici “Održivo upravljanje UNESCO-vim područjima Svjetske baštine na Jadranu” bit će održana prezentacija Pouke stečene u upravljanju Područjima svjetske baštine arhitektice Katrin Lisitzin iz Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.