Mađarski ansambl Mane i Lado zajedno u Lisinskom

Zagreb, 3.6.2017 - Predsjednica Republike nazočila je koncertu ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO "Ispod duba stoljetnoga". foto HINA/ Tomislav PAVLEK /tp

Mađarski državni narodni ansambl Mane i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado zajednički će izvesti splet folklornih plesova na mađarski i hrvatski način u utorak, 29. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, najavili su u četvrtak organizatori na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski veleposlanik u Hrvatskoj Joszsef Magjar istaknuo je kako se radi o zajedničkom diplomatsko-kulturnom projektu. Kulturu ne razdvajaju granice, napomenuo je izrazivši nadu kako će ansambli Lado i Mane to najbolje pokazati izvedbom kulturnoga bogatstva obaju naroda.

Naglasio je kako je gostovanje ansambla Mane u Lisinskom prigoda za mađarsku stranu da se predstavi hrvatskoj publici plesovima s područja karpatskoga bazena.

Istaknuo je kako je nedavnim zajedničkim nastupima ansambala zemalja Višegradske skupine omogućeno publici da upozna ljude i kulture sa širega srednjoeuropskog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica međunarodnih poslova ansambla Mane Maria Ferencz podsjetila je kako je ovo bio prvi poziv njezinu ansamblu za gostovanje u Zagrebu te izrazila zadovoljstvo što će zajednički nastupati s Ladom.

Nadam se da će hrvatska publika uživati u atraktivnim i ritmički dojmljivim pokretima plesača, rekla je dodavši kako su izvođačui dva najčudesnija ansambla.

Nitko tko dođe neće požaliti jer ga čeka vrtoglavi užitak, poručila je Maria Ferencz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plesači Mane u četvrtak su pred novinarima izveli plesove iz Kalotaszega, a prvakinja Lada Dijana Banek otpjevala je Podravski čardaš.

Mađarski državni narodni ansambl Mane uskoro navršava 70 godina postojanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.