Meghan se obratila odvjetniku zbog izjave britanskog voditelja: ‘Ne vjerujem joj nijednu riječ’

Foto: Fah/snimka zaslona (Fotomontaža: Narod.hr)

Intervju koji su Harry i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, dali voditeljici Oprah unio je veliku pomutnju. Zbog negativnih reakcija i brojnih kritika na račun odbjeglog kraljevskog para, poznati britanski voditelj Piers Morgan dao je otkaz na mjesto voditelja emisije ‘Good Morning Britain’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No tek satima nakon njegovog napuštanja voditeljskog studija usred emisije, zbog neslaganja s kolegom, otkriven je zanimljiv detalj. Nakon što je izjurio iz studija, britanski voditelj emisije ‘Good Morning Britain’ Piers Morgan, poznat po svojim komentarima u kojima je uvijek bio bez dlake na jeziku, podnio je ostavku.

Javnost je bila uvjerena da se na taj potez odlučio upravo zbog toga, no sada je novi detalj isplivao u javnost. Kako pišu britanski Guardian i Telegraph, Morgan je podnio ostavku nakon što je vojvotkinja od Sussexa, zbog njegovih komentara na račun nje i princa Harryja, podnijela preko odvjetnika i službenu pritužbu ITV-u na njegove komentare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meghan je prigovorila britanskoj televizijskoj kući ITV zbog riječi njezina sada bivšeg voditelja Piersa Morgana da ne vjeruje onome što je izgovorila u nedavnom intervjuu, smatrajući da će takve izjave štetno utjecati na osobe s mentalnim problemima.

O svemu su s ITV-a poslali tek kratko priopćenje u kojem su potvrdili njegovu ostavku: ‘ITV je prihvatio njegovu odluku i nemamo više ništa dodati.’ Isto tako, glasnogovornik televizije ni u jednom trenutku nije negirao da je ostavka rezultat službene pritužbe koju je podnijela trudna 39-godišnja Meghan Markle, a sve zbog Morganove izjave nakon što je objavljen dvosatni intervju s Oprah Winfrey.

> Reakcije na intervju Harrya i Meghan: ‘Izdaja vrijedna prijezira’…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piers Morgan je, nakon što je sve odgledao, na televiziji rekao: ‘Ne vjerujem joj nijednu riječ koju je izrekla. Ne bih joj vjerovao ni da čita vremensku prognozu.’

No nije samo Meghan Markle reagirala preko odvjetnika, već i drugi gledatelji koji su poslali više od 41 tisuću pritužbi, piše tportal.

O svemu se oglasio i Piers Morgan. U objavi na svom Twitter profilu uz fotografiju bivšeg britanskog premijera Winstona Churchilla, napisao je:

‘U ponedjeljak sam rekao kako ne vjerujem u ono što je Meghan Markle u intervjuu rekla Oprah. Sada sam imao vremena da razmislim o svemu i mogu reći da joj i dalje ne vjerujem. Ako vi vjerujete, ok. Sloboda govora vam je brdo i drago mi je da sam umro na njemu. Hvala vam na svoj ljubavi i mržnji, a ja odlazim provesti više vremena sa svojim mišljenjem.’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to je dodao Churchillov citat u kojem stoji: ‘Neki ljudi smatraju da im je sloboda govora dana da kažu što žele, no ako im itko drugi uzvrati, to je nečuveno.’

Intervju je pratilo 17 milijuna i 100 tisuća Amerikanaca, što je najveća gledanost još od prošlogodišnje dodjele Oscara, ne računaju li se sportski prijenosi. U Velikoj Britaniji je prosjek gledanosti dosegnuo 11 milijuna i 100 tisuća ljudi, piše HRT.

Otac Meghan Markle poručuje da je par pretjerao s davanjem intervjua. I da je s time trebao pričekati, s obzirom na poodmaklu dob i kraljice i princa Philipa. Ne misli da je kraljevska obitelj rasistička.

“Pretpostavljam, nadam se da je pitanje o djetetovoj boji kože i o tome koliko će tamnu put imati beba samo nečije glupo pitanje i ništa više. Prije nego rasizam.”, rekao je Thomas Markle, otac Meghan Markle.

U jučer objavljenom službenom Kraljičinom priopćenju kaže se kako je cijela obitelj tužna nakon saznanja koliko su protekle godine bile izazovne za Harryja i Meghan. Rasne probleme, i ne samo njih, ocjenjuju vrlo ozbiljnima i, iako sjećanja variraju, poručuju, obitelj će se njima pozabaviti daleko od javnosti.

“Kraljica već desetljećima ima moto – nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj. Mislim, međutim, da u ovakvoj atmosferi i uz postojanje društvenih mreža ne može izbjeći komentar. Vjerujem da je njezina najveća briga da ne dolijeva ulje na vatru i pogorša situaciju.”, rekla je Angela Levin, autorica knjige “Harry, prinčeva biografija”.

Princ Charles, kojega je Harry optužio da ga je iznevjerio, u prvom javnom pojavljivanju nakon intervjua nije želio komentirati navode svoje snahe, pa ni onaj da je bila gurnuta na rub samoubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.