Matica umirovljenika Grada Zagreba otvorila 5. izložbu na temu Uskrsa

Matica umirovljenika Grada Zagreba otvorila je 5. izložbu iz programa “Nikad nije kasno – tema: Uskrs”. Izložba je otvorena do 16. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izložba ‘Nikad nije kasno’ je dio projekta koji je poslije pretvoren u program i ovo je sad već četvrta izložba. Započeli smo s izložbom likovnih radionica umirovljenika Grada Zagreba koji su članovi Matice umirovljenika Grada Zagreba. Nakon toga su nastavili s izložbama narodnih nošnji i nakita”, pojasnila je za narod.hr Đurđa Novaković iz udruge Matica umirovljenika Grada Zagreba

Tematska izložba ovaj mjesec je Uskrs, prigodno pred dolazeće uskrsne blagdane.

Izložba se sastoji od dva dijela – toMAgo tehnika gđe. Marije Igaly koja je poprilično popularna. To su radovi od latica cvijeća koji tehnikom uvećavanja daju posebne slike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio izložbe se sastoji od 11 članica Matice umirovljenika Grada Zagreba koje su izložile svoje radove na temu Uskrs – od rasplesanih pisanica do nakićenih pisanica, do pisanica i drugih ukrasa od licitarske smjese.

“Cijela koncepcija programa je osmišljena prije dvije godine da se umirovljenike izvuče iz njihove svakodnevice, iz monotonije, iz razmišljanja o svojim problemima, tako da trenutno 31 članica Matice umirovljenika Grada Zagreba ima 30 različitih aktivnosti kojima se bave svih tehnikama: dekupaž, tiffany, licitari, šivanje narodnih nošnji, vezenje, šlinganje, heklanje, ručni radovi od vune, krep papira, broševi od tkanina, etno nakit, moderni nakit, likovne radionice u svim tehnikama”, rekla nam je Novaković.

“Konačno je došlo do toga da umirovljenici mogu izaći javno sa svojim radovima”, rekla nam je Novaković dodavši kako su na Danima otvorenih vrata imali 21 radionicu koja je izlagala svoje radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba “Nikad nije kasno – tema: Uskrs” bit će otvorena do 16. travnja, dok će u svibnju vidjeti s kojom će novom temom ići jer su pred njima i Svjetski dan plesa gdje umirovljenici sudjeluju, zatim dolazi i Dan udruga te Dan grada Zagreba gdje umirovljenici svakako daju svoj veliki doprinos.

Na otvorenju izložbe sudjelovalo je 30 osoba, a dnevno će dolaziti 10 članova. Najavili su 15. travnja sjednicu Izvršnog odbora Matice Hrvatske, što vide kao jedno veliko priznanje, ali i publicitet ovoj izložbi.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.