Misa za dubrovačkog biskupa Carevića uz 70. obljetnicu mučeničke smrti

Foto: Dubrovačka biskupija

Uz 70. obljetnicu mučeničke smrti blagopokojnog dubrovačkog biskupa msgr. Josipa Marije Carevića misu zadušnicu u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike, u kojoj je i biskup Carević nekada služio mise, u petak, 15. svibnja u 18 sati predvodit će dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Msgr. dr. Josip Marija Carević, rođen 1883. u Metkoviću, bio je dubrovački biskup od 1929. do 1940. godine. Bio je prepoznat kao „dobri pastir i otac siromaha“, a dao je podići i križ na Srđu. Mučen je i ubijen 1945. godine u Velikom Trgovišću, te je jedini hrvatski biskup koji je otvoreno smaknut odmah po dolasku partizana na vlast. Za grob mu se ni danas ne zna.

Kako se u svijetu ove godine obilježava 70. obljetnica od završetka Drugog svjetskog rata koji nije zaobišao ni Dubrovnik i područje biskupije, na misi će se moliti i za SVE žrtve Drugog svjetskog rata i poraća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.