Nadbiskup Hočevar na polnoćki u Nišu pozvao na uzajamno razumijevanje

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodio je Božićnu misu u župnoj crkvi Uzvišenja Presvetoga križa u Nišu i pozvao na uzajamno milosrđe i razumijevanje kojima treba nadvladati sukobe i mržnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dokle god svi ljudi, na svim razinama ne zažive Isusovo milosrđe prema nama samima, među nama će biti nerazumijevanja, sukoba i mržnje”, naglasio je Hočevar u Božićnoj poslanici.

Polnoćku iz Niša izravno je prenosila Radio-televizija Srbije, a nadbiskup Hočevar je poručio da, slaveći godinu milosrđa, svi “nužno trebaju otkriti najtemeljniju i najosnovniju stvarnost, a to je da samo pravi odnosi prema svemu i svakome mijenjaju svijet”.

“Slavljenje Božića zato i jest tako lijepo, bogato, očaravajuće, jer s velikim zanosom otkrivamo koliko smo nekome dragocjeni, važni, koliko smo očekivani i dobrodošli, koliko smo u njemu jedinstveni, uvek postavljeni na pravo mjesto i u pravi položaj. Omogućimo i mi takvo slavlje jedni drugima”, poručio je Hočevar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadbiskup beogradski čestitao je svim vjernicima i kršćanima Božić i poručio da se klone grijeha i egocentričnosti “jer takve stvari ne pripadaju ljudskoj ličnosti”.

Hočevar je poručio da “kultura međusobnih odnosa nije u tome da jedni druge potčinjavamo, nego da jedni druge obogaćujemo”.

“Neka budu zaista sretni i blagoslovljeni dani božićnog slavlja i neka bogatstvo milosrđa prati sve dane godine 2016.”, rekao je Hočevar čestitajući Božić i vjernicima istočnih crkava tradicionalnim pozdravom “Mir božiji, Hristos se rodi, Vaistinu se rodi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božićne čestitke vjernicima i svim građanima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru uputili su i najviši državni dužnosnici, te Srpska pravoslavna crkva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.