Najave događanja u Sisačkoj biskupiji

Predstavljanje dokumentarnog filma scenaristice i redateljice Hrvojke Mihanović Salopek „Sisačka Majka milosrđa“ od održat će se u subotu 3. prosinca u 19.30 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Film će predstaviti sisački biskup Vlado Košić, prof. Ivo Livljanić i autorica. Ovaj znanstveno-obrazovni film prikazuje povijest štovanja Bogorodice na području Sisačke biskupije od Srednjeg vijeka do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u nedjelju 4. prosinca u 19 sati u crkvi Sv. Josipa Radnika u Sisku misno slavlje za članove Hrvatske zajednice bračnih susreta.

Svečano misno slavlje povodom sedme obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije, predvodit će u ponedjeljak 5. prosinca u 19 sati u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku sisački biskup Vlado Košić. Misi će prethoditi molitva Večernje u 18.30 sati koju će predvoditi kanonici Stolnog kaptola Svetog Križa.

Izložba fotografija “Dijete Isus u crkvama Sisačke biskupije” bit će otvorena u utorak 6. prosinca u 19.30 sati u Dvorani Juraj i Sofija sisačkog Velikog Kaptola. Izložba donosi prikaz umjetničkih ostvarenja s temom djetinjstva našeg Gospodina Isusa Krista, a koja se nalaze u župnim crkvama i kapelama Biskupije. Kroz petnaest fotografija velikoga formata i tri platna prikazane su oltarne pale, atike, zidne slike, retabli i pojedinačne skulpture s uobičajenim tematskim prikazima poklonstva pastira, poklonstva kraljeva, prikazanja u hramu, bijega u Egipat i rasprave u hramu. Tu su i likovi svetaca koji se prikazuju s Djetetom Isusom: Bogorodica, sveti Josip, sveti Antun Padovanski, sveta Terezija od Djeteta Isusa i Svetoga lica. Autori izložbe su Stjepan Vego i Spomenka Jurić. Ova izložba dio je mnogobrojni aktivnosti u Godini djece, koju je za Sisačku biskupiju proglasio sisački biskup Vlado Košić. Izložba ostaje otvorena za javnost do 23. prosinca 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

plakat

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.