Ne propustite večeras predivan film za cijelu obitelj: Djeca raja

Foto: Medijska pismenost

Želite li pogledati jedan od vrhunaca filmske umjetnosti a pritom gledati film koji promiče prave obiteljske i društvene vrijednosti morate pogledati ovaj film. Način na koji je korišten filmski jezik i svo njegovo bogatstvo kako bi se prikazala sreća i tuga, borba i radost jedne male obitelji kroz oči djece je doista jedinstven u povijesti filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepše od svega je da ovaj film mogu gledati svi jer bez obzira na teško siromaštvo film ne sadrži niti jednu uznemirujuću scenu pa tako i mala djeca mogu biti uz roditelje i stariju djecu dok gledaju film. U trenucima kada se odričemo kretanja i strepimo od bolesti, smrti i oskudice ovaj film pomoći će nam staviti stvari u pravu perspektivu. Osjećate li strah i nelagodu ovaj će vam film omogućiti da kroz lijepu umjetnost doživite katarzu i emotivno osjetite olakšanje, a razumom shvatite što je najvažnije u životu.

Zbog univerzalne tematike i humanističke poruke, Majidijev film Djeca raja primjeren je za analizu i interpretaciju u svim razredima srednje škole, a posebice u prvom ili drugom razredu piše medijska pismenost.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je 1998. nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku.
Pokretački motiv filma su Zahrine izgubljene ružičaste cipelice koje, premda evidentno stare i istrošene, za junake – brata Alija i sestru Zahru – imaju presudnu važnost jer su jedine cipele koje je Zahra posjedovala.

Više pročitajte na Frendica.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.