Objavljena molitva koju možete izmoliti za papu emeritusa Benedikta XVI.

MOLITVa
Fah

Nakon što je na kraju opće audijencije papa Franjo potaknuo vjernike na ‘posebnu molitvu’ za svojega 95-godišnjeg prethodnika Benedikta XVI. na Facebook stranici Vatican Newsa objavljena je molitva koju možete moliti papu emeritusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Pomolimo se.
Svemogući, vječni Bože,
ti si vječno zdravlje onih koji u tebe vjeruju.
Čuj naše molitve za tvog bolesnog slugu Benedikta
za kojega zazivamo pomoć tvoje nježne milosti,
po Kristu Gospodinu našemu. Amen.“

Pozdravljajući na kraju audijencije talijanske vjernike prisutne u Dvorani Pavla VI., papa Franjo im je povjerio posebnu nakanu, odnosno posebnu molitvu za Papu emeritusa Benedikta koji – kako je rekao – u tišini podupire Crkvu. Sjetite ga se – rekao je Papa – teško je bolestan, moleći Gospodina da ga utješi i podupire u tom svjedočenju ljubavi prema Crkvi do kraja.

>Papa Franjo pozvao vjernike na molitvu za Benedikta XVI.: Došlo je do pogoršanja zdravstvenog stanja

Matteo Bruni: Pogoršanje zbog poodmakle dobi

Tih nekoliko riječi pape Franje daju naslutiti delikatno zdravstveno stanje Benedikta XVI. koji je 16. travnja navršio 95 godina. To potvrđuje i izjava ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice, Mattea Brunija, koji je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao: „Što se tiče zdravstvenog stanja Pape emeritusa, za kojega je papa Franjo potaknuo na molitvu na kraju današnje opće audijencije, mogu potvrditi da je u posljednjih nekoliko sati došlo do pogoršanja zbog njegove poodmakle dobi. Stanje je trenutačno pod kontrolom, a liječnici ga stalno prate“. Na kraju opće audijencije – dodao je Bruni – papa Franjo je otišao posjetiti Benedikta XVI. u samostanu Mater Ecclesiae. Pridružujemo se njemu u molitvi za Papu emeritusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samostan Mater Ecclesiae

Joseph Ratzinger je, nekoliko mjeseci nakon odreknuća od papinske službe u veljači 2013. godine, nastavio živjeti u tom samostanu smještenom u Vatikanskim vrtovima. Pomažu mu pripadnice Memores Domini, posvećene laikinje pokreta Comunione e Liberazione (Zajedništvo i oslobođenje), te njegov osobni tajnik monsinjor Georg Gänswein, koji je tijekom godina uvijek govorio o životu provedenom u molitvi, glazbi, proučavanju i čitanju, te izvještavao o zdravlju pape Benedikta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.