Oproštaj kolega od Ive Gregurevića: ‘Za nas ćeš živjeti dok mi živimo’

Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca Ivo Gregurević preminuo je u 67. godini života. Nakon vijesti o njegovoj smrti ne prestaju pristizati reakcije njegovih kolega, prijatelja, osoba iz javnog života, ali i svih onih koji su  se uz njegove uloge smijali i plakali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od našeg velikog glumca na društvenim se mrežama oprostila hrvatska spisateljica Julijana Matanović.

“Prošla je godina bila bolna, zauvijek su otišli najveći. Nadala sam se da će 2019. biti sretnija! I odmah, na početku, napušta nas veliki, najveći Ivo Gregurević, dečko iz Donje Mahale. Hvala ti, dragi Ivo na svim ulogama, na danima koje si u bolnici proveo uz svog prijatelja Ivu – Ivandu, Magdaleninog oca. Nastavite vas dvojica i Gore razgovarati o filmovima, o Savi, o vašoj plovidbi gumenim čamcem od Zagreba do Orašja, tamo neke sedamdeset i osme… Počivaj u miru. Za nas ćeš živjeti dok mi živimo!, napisala je Matanović.

Od Gregurevića se oprostila i Anja Šovagović Despot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Golubice bijela, što si nevesela, golubice bijela što si nevesela? Kako ne bih, jadna, nevesela bila, kako ne bih, jadna, nevesela bila? Kad moj golub bijeli od mene se dijeli, kad moj golub bijeli od mene se dijeli. On sad ljubi lice druge golubice, on sad ljubi lice druge golubice. Druge golubice, moje drugarice, druge golubice, moje drugarice…. leti, Ivo”, poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Napustio nas je veliki čovjek i glumac. Moj veliki prijatelj i filmski partner Ivo Gregurević. Hvala mu za sve što je ostavio ljepoti filmske umjetnosti i hvala mu za svaki kadar koji smo uradili zajedno. Bog neka upokoji tvoju dobru dušu, Ivo moj plemeniti. Tvoj EMIR – napisao je glumac Emir Hadžihafizbegović na Twitteru.

 

Tugu je izrazio i redatelj Branko Schmidt.

“Umro je najveći hrvatski glumac nakon Fabijana Šovagovića. Fabijan je umro na Novu Godinu, a Ivo dan kasnije. Proklete bile te Nove godine”, komentirao je redatelj Branko Schmidt.

Od glumca su se na Twitteru pjesmom oprostili i Najbolji hrvatski tamburaši.

 

‘Odmori se, zaslužio si.’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.