Oscar: Emma Stone i Casey Affleck najbolji glumci, najbolji strani film”Trgovački putnik” iranskog redatelja

Foto: fah

Oscara za najbolji film dobio je film “Mjesečina” Barryja Jenkinsa, dok su Oscari za glavne uloge pripali Caseyu Afflecku (“Manchester by the Sea”) i Emmi Stone (“La La Land”).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film “Mjesečina” proglašen je najboljim filmom nakon što je ispravljena pogreška prezentera koji je najprije, pročitavši rezultate iz pogrešne omotnice, najboljim filmom proglasio “La La Land”.

Uz Oscara za najbolji film, “Mjesečina” je osvojila i nagrade za najbolju mušku sporednu ulogu te za najbolji adaptirani scenarij.

Uz “Mjesečinu” i “La La Land” za najbolji film konkurirali su i “Dolazak”, “Fences”, “Greben spašenih”, “Hell or High Water”, “Hidden Figures”, “Lav”, “Manchester by the Sea”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stone i Affleck najbolji glumci

Oscar za glavnu mušku ulogu dodijeljen je Caseyu Afflecku za film “Manchester by the Sea”, dok je Oscara u ženskoj konkurenciji osvojila Emma Stone za ulogu u filmu “La La Land”

Casey Affleck u filmu “Manchester by the Sea” glumi strica koji se nakon bratove smrti nevoljko vraća u rodni gradić Manchester kako bi se brinuo za šesnaestogodišjega nećaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Afflecka u kategoriji glavne muške uloge nominirani su bili i Andrew Garfield (“Greben spašenih”), Ryan Gosling (“La La Land”), Viggo Mortensen (“Captain Fantastic”) i Denzel Washington (“Fences”).

Emma Stone je Oscara dobila za glavnu žensku ulogu u ljubavnoj priči o mladoj glumici u usponu i jazz glazbeniku smještenoj u zlatno doba Hollywooda.

U toj su joj kategoriji konkurirale Isabel Huppert (“Elle”), Ruth Negga (“Loving”), Natalie Portman (“Jackie”) i Meryl Streep (“Neslavno slavna Florence”).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strani film je iz Irana

Oscar za najbolji strani film dobio je “Trgovački putnik” iranskog redatelja Ashgara Farhadija koji nije došao na svečanu dodjelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.